Álomszép úticélok a Karib-térségben

Antiguilla_CaribeanNálunk csak álom a 12 hónapos szezon, azonban van, ahol ez valóság. Bár igen hosszú és költséges repülőutat kell átvészelni, az úticél mégis magáért beszél: a Karib-térség a vitorlázás paradicsoma. És hogy milyen csodálatos parszakaszok, strandok várnak ránk?
Az alábbi összeállítás ehhez ad egy kis ízelítőt. A térségben általában 25-30 fok körül alakul a hőmérséklet, bár van két esős évszak (május és november), a frissítő záporok ellenére a vitorlázáshoz szükséges feltételek ekkor is adottak. Azt meg kell jegyezni, hogy folyamatos, átlagosan 20 csomós szélre és óceáni hullámokra kell számítani, de akinek van mersze (és persze elég rutinja), annak ez nem okoz gondot.

Antigua
A klasszikus tengerparti nyaralás megtestesítője Antigua. Bódítóan kék ég, vakító homok, nagyszerű élmény a tengerpart szerelmeseinek. Találunk néhány nagyobb all-inclusive hotelt, de Antigua-ra nem ez a jellemző. A Hermitage Bay-ben például a modern dizájn egybeforr a kényelemmel és van több klasszikus tengerparti szálloda, mint pl. a Galley Bay vagy a Curtain Bluff.

Antigua

Fort de France, Martinique
Martinique szigetének fővárosa, Fort de France is egyedülálló látványosságnak ígérkezik. A kikötőváros egyébként a Kis-Antillák szigetcsoport gazdasági és kereskedelmi csomópontja. A városban történelmi szállók találhatók, érdemes megnézni a Hotel L’Imeratice-t, amely ízelítőt ad a régi Martinique hangulatából. Valódi luxus pedig a világszinvonalú Hotel Simon-ban vár a látogatókra.

Fort_de_France

Nevis
Nevisben mintha az emberek barátságosabbak lennének, a rumpucs édesebb, a hegyek zöldebbek. Egy hely, ami tényleg kedves szívünknek, itt minden érintetlennek tűnik és itt valóban megszabadulhatunk mindentől, ami a hétköznapi életünkben nyomaszt. Bár a legtöbb Karib-sziget ezt ígéri, mégis ez az ígéret Nevisben válik valóra.

Nevis
Aruba
Aruba legnagyobb vonzereje a látványos strandjai. Igen, végtelennek tűnő hófehér homokjában sétálva megértjük, hogy miért is Aruba a Karib-térség egyik kiemelkedő úticélja. Az Eagle Beach-től a Baby Beach-ig rengeteg helyen élvezhetjük az időtlen pihenést. Ha pedig megunjuk a homokot, akkor vessük bele magunkat a sziget egyre gyorsabban fejlődő kulináris világába. Kicsi (Bucuti & Tara Beach Resorts) és nagyobb (gyönyörűen átalakított Aruba Marriott) szállodák közül egyáranát válogathatunk.

Aruba

Santo Domingo, Dominikai Köztársaság
És akkor még egy város: Santo Domingo, a Dominikai Köztársaság fővárosa. A város 500 éves utcáin sétálva luxus bevásárlóközpontokkal és top márkák butikjaival találkozhatunk. A gyorsan fejlődő városban erős kettősség érezhető: a kozmopilita jelleg és a gyarmati hagyományok keverednek, ettől válik igazán különlegessé. Az egyik legnépszerűbb szállodája a JW Marriott.

Santo_Domingo

Forrás: http://caribjournal.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!