A víz útjával ismerkedtek a gyerekek

A keszthelyi iskolások megismerkedhettek a víz útjával és az ivóvíz védelmének fontosságával. A diákok bejárhatták a DRV Zrt. szennyvíztisztító telepét, és láthatták, hogy milyen tisztítási folyamatokon megy keresztül a beérkező szennyvíz.

A DRV Zrt. 2021-ben indította útjára a programsorozatot, amelyet európai uniós forrásból finanszíroznak. A cél, hogy minél szélesebb körben felhívják a figyelmet a vízbázis védelemre és a tudatos vízfelhasználásra. A gyerekek többsége már egészen kiskorban tudja, hogy hogyan lehet spórolni a vízzel.

„Amikor mossuk a fogunkat, és éppen nem használjuk a vizet, el kell zárni a csapot, mert ha folyatjuk, akkor sokat pazarolunk vele. Ha fürdünk, és szappanozzuk magunkat, akkor is elzárjuk. Nagyon kell rá vigyázni, hogy tisztán maradjon, mert fontos az életünkben a víz. Víz nélkül 3-4 napig bírjuk, és ha nincs, akkor életünk sincs, mert szükségünk van a vízre ahhoz, hogy éljünk” – mondta Hárrer Zsófia, az Egry József Általános Iskola és AMI tanulója.

YouTube video

A gyerekek bejárhatták az egész telepet, és rácsodálkoztak arra, ahogy a különböző műtárgyakban egyre tisztább lett a szennyvíz. A séta során sok információt megtudhattak a víz körforgásáról és a telep működéséről.
A túra végén kvíz várta a fiatalokat, amelyen olyan információkat kellett megadniuk, amelyek elhangzottak a séta során. A legügyesebb kitöltők ajándékot kaptak, de senki nem távozott üres kézzel – írta a tvkeszthely.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!