A szállodások már várják a hosszú hétvégét

2023. október 20.
Címkék :

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint a lefoglalt vendégéjszakák 65 százaléka hotelekbe szól az október 20–23. közötti hosszú hétvégére..

Az október 23-i hosszú hétvégére 324 ezer vendégéjszaka-foglalás érkezett eddig a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba – ez 7 százalékkal több a tavalyi előfoglalási számoknál. A lefoglalt éjszakák 63 százaléka belföldi vendégektől származik és 62 százaléka vidéki szálláshelyekre szól. A négycsillagos hotelekben lesz a legtöbb vendég.

A fővárosban a nemzetközi vendégek lesznek túlsúlyban, a budapesti vendégéjszakák 65 százaléka külföldi turistákhoz köthető. Vidéken belföldi vendégekkel telnek majd meg a szálláshelyek, a foglalásokat 79 százalékban hazai utazók indították. A fő küldő piacok közül Németországból jönnek a legtöbben, de az Egyesült Királyságból, Csehországból, Spanyolországból és Olaszországból érkezők száma is kimagasló.

Az előfoglalások alapján a turisztikai térségek közül a Balaton ígérkezik a legnépszerűbbnek, a turisztikai térségekbe szóló vendégéjszakák több mint negyedét itt regisztrálták. A Mátra-Bükk és Budapest környékén sok belföldi utazó lesz, Bük és Sárvár környékén, illetve a Mátra‒Bükkben pedig külföldiek pihennek majd zömmel.

A hazai vendégek Zalakaros, Hévíz és Hajdúszoboszló felé veszik majd többségében az irányt,és a külföldiek is hasonlóan választanak: közülük legnagyobb számban Hévízt, Büköt és Hajdúszoboszlót keresik fel.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!