A köd miatt került bajba egy horgász

A Balatonlelle Virág Strand előtti vízterületen egy horgász a leszálló köd miatt került veszélybe. Egy Kalóz típusú kis méretű vitorlással ment ki horgászni, nem tudott visszatérni a kiindulási kikötőjébe.

A BalatonHelp segélykérő alkalmazás használatával sikerült beazonosítani a horgász tartózkodásának pontos helyét. A szervezet ügyelete azonnal felvette a kapcsolatot a BL Yachtclub & Apartments vezetőjével, Tóth Balázzsal, aki a VMSZ tagja, hogy a kikötőjében állomásozó, egész évben hajózó, radarral és navigációs műszerekkel felszerelt Luszi motoros hajóval és a készenlétben lévő kollégákkal kezdjék meg a horgász felkutatását.

A BalatonHelp applikáció által nyújtott pontos adatoknak köszönhetően a kutatóhajó műszerei segítségével a horgászt sikerült fellelni, azt követően jó állapotban átvették a Luszi fedélzetére.

A mentést vezető Tóth Balázs hajóvezető arról számolt be, hogy a horgász alapfelszereléséből hiányzott a mentőmellény. Éppen ezért kérik a tavon tartózkodókat, hogy kellő felkészültséggel, megfelelő eszközökkel és az okostelefonra előre letöltött BalatonHelp alkalmazással szálljanak vízre – olvasható a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Facebook-oldalán.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!