A béke és a nyugalom szigete

Újra megnyílt a Little Palm Island Resort & Spa, az Egyesült Államok egyetlen magánszigetének üdülőhelye. Az újjáépítés nem sokkal azt követően kezdődött, hogy 2017 szeptemberében az Irma nevű hurrikán a földdel tette egyenlővé.

A floridai Key Westtől mindössze 28,5 mérföldre északra található a félreeső, Little Torch Key nevű trópusi sziget, ahol csupa élmény várja a látogatókat az újra megnyitott négyhektáros paradicsomban. A vendégek saját hajóval, repülőgéppel vagy autóval érkezhetnek a tizenöt nádfedeles bungalóhoz, amelyekben harminc lakosztály található, minden extrával felszerelve. Hatalmas, plüssel bevont ágy, kültéri zuhany, rézből készült kád, kilátás az óceánra, privát magánélet, hisz mindenkinek saját oázis áll a rendelkezésére.

A külvilággal való kapcsolattartás nem olyan egyszerű: bár a wifi erős és megbízható, a tradíciókhoz ragaszkodva száműzték a televíziót a szobákból, sőt, a mobiltelefonok tabunak számítanak.

A „földi paradicsomban” horgászat, búvárkodás, kajakozás, vitorlázás várja a vendégeket, akiket kedvük szerint elvisznek a közeli homokzátonyokhoz. A vacsora a tengerparton naplementekor fáklyákkal körülvéve, ehhez pedig Daniel Ganem séf friss, tengeri, illetve a szigetek környékén termesztett növényekből és fűszerekből készült ételeket kínál.

Az üdülőhely egy fitneszközponttal, egy nagyobb fedett kültéri bárral is bővült, illetve a második emeleti nagyterem a sziget egyetlen tévéjének ad otthont. A sparészleg a korábbinál nagyobb lett és további wellness-szolgáltatásokkal bővült, illetve egy egzotikus belső udvari átriumot is kapott. A lakosztályok éjszakánként 1500 dollártól indulnak – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!