A balatoni vitorlásélet különleges színfoltja, az Ingatlan Regatta

2023. augusztus 23.
Címkék :

A szeptember 7–9. között megrendezendő verseny és konferencia kapcsán beszélgettünk Fodor Dániellel, Az Év Irodája Kft. társtulajdonosával és ügyvezetőjével.

Az ingatlan.com csoporthoz tartozó Az Év Irodája Kft. csapata immár hetedik éve rendezi meg az Ingatlan Regattát, ahol a hazai iroda- és kereskedelmiingatlan-piac meghatározó szereplői találkozhatnak, hogy egy különleges vitorlásversenyen vegyenek részt a Balatonon. A verseny nulladik napján a Real Estate Beach konferencia ad lehetőséget arra, hogy a szektor szakértői kötetlen keretek között megvitassák a legfontosabb szakmai és gazdasági kérdéseket. Az idén új helyszínre költözik a rendezvény, a hazai turizmus egyik fellegvárának számító ötcsillagos, balatonfüredi LUA Resort szállodába.

– Mikor életre hívtátok hét éve a versenyt, mi volt az alapvető célotok?
– Az ingatlanpiac Magyarország gazdasági életének egyik legfontosabb ágazata, amelyhez évről évre több rendezvény és konferencia kapcsolódik. Mi szerettünk volna eltávolodni a hivatalos protokolltól, ezért találtuk ki Kalmár Zoltánnal hét évvel ezelőtt a kötetlen hangulatú Ingatlan Regattát, amely a nagy hazai ingatlanpiaci vállalatok különleges sportrendezvényévé nőtte ki magát. Szerencsére bevált a dolog, hiszen megmozgatja az egész szektort, a legnagyobb vállalatok bérelnek hajót, hogy akár az üzlettársaikkal töltsenek egy szórakoztató hétvégét. Külön megtiszteltetés számunkra, hogy a versenyünk szakmai vezetője évek óta Litkey Farkas, a hazai vitorlásélet emblematikus szereplője, aki csapatával a Kékszalag versenyt számtalanszor nyerte meg.

– Később úgy döntöttetek, hogy a vitorlásverseny mellett jó lenne hivatalosan is szakmázni. Ez lett a Real Estate Beach Conference. Hogyan kapcsolódik a két esemény?
– Arra gondoltunk, hogy bár a vitorlásversenyen is lehet beszélgetni, kapcsolatokat ápolni, miért ne tartsunk egy konferenciát is, hiszen igazán nagy lehetőség, hogy oldott hangulatban, páratlan természeti környezetben találkozhatnak a szakma vezetői és ismert szakértői. Egyedi megvilágításban, a szokásos marketingszólamok helyett valóban a legfontosabb kérdéseket, problémákat vesszük górcső alá. Emellett a saját szakterületükön nemzetközi mércével is kiemelkedő egyéniségek, cégvezetők tartanak előadást, így tavaly többek között a mesterséges intelligencia vagy éppen a dolgozói jóllét a gyárakban és az emberközpontú vállalatirányítás került fókuszba. Természetesen ugyanúgy fontos a networking, azaz a kapcsolatépítés, így mi is hozzájárulhatunk a szektor fejlődéséhez. Vagyis egyszerre szakmázunk, kikapcsolódunk és új üzleti kapcsolatokat építünk.

– Az idén új helyszínen rendezitek az eseményt. Mi az oka ennek?
– Sokáig Balatonkenesén tartottuk meg a rendezvényt, az idén azonban hét év után Balatonfüredre költözünk az ötcsillagos LUA Resort szállodába, hogy egy új helyszínen még magasabb minőséget és igényesebb szolgáltatásokat kínáljunk. Ezzel együtt az Ingatlan Regatta arculata, koncepciója is megújult, és még inkább az ingatlanszektor exkluzív rendezvényévé alakítjuk az eseményt, ahol a legnagyobb cégek lesznek jelen, amelyek a válságot is jól menedzselik. Balatonfüred szimbolikus helyszíne a magyar tengernek, hiszen kulturális és fürdőélete, gasztronómiája és hajózási hagyományai miatt a magyar tó értékeinek kvintesszenciája, így méltó vendéglátója lesz az idei Ingatlan Regattának és a Real Estate Beach Conference-nek.

Egy csepp pazar kiszakadás a hétköznapokból: Ingatlan Regatta 2022

YouTube video
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!