A 48. Kékszalag kizárólagos autós partnere az Audi

 audi_kekszalagAz Audi évek óta elkötelezett támogatója a vitorlássportnak, a Kékszalagot már több mint egy évtizede támogatja a négykarikás márka, amely idén is a verseny kizárólagos autós partnere. Most bemutatkozik az Audi Sport, Keszthelyi Vivien autóversenyző, az új Audi A5 Coupé és a hibrid hajtással elérhető új Audi Q7 e-tron.

Az új, eddig elérhetetlennek tartott célok kitűzése és megvalósítása, a folyamatos fejlesztések, a technológiai újítások azok, melyek mind a vitorlázásban mind az autógyártásban sikert hoznak. „A vitorlázás az előre mutató technológia, a dinamizmus, az esztétikum és a sportszerű, ám kemény és kitartó küzdelem sportja, mely tökéletesen illik a négykarikás márka sportos, progresszív és innovatív stílusához, valamint környezetbarát arculatához. Ez a sport kiváló megjelenési lehetőség a prémium modelleket felvonultató Audi számára, mivel tökéletesen illeszkedik a vitorlázás szellemiségéhez. Külön öröm számomra, hogy az Audi Sport csapatában üdvözölhetem fiatal tehetségünket, Keszthelyi Vivient, aki a DTM előfutamában hamarosan a Hungaroringen újra bizonyíthatja kivételes tudását” – mondta a verseny kapcsán Mátrabérci Sándor, az Audi márkaigazgatója.

Idén újra Audi Ultra Cup a vízen
A Kékszalag a Balaton és a vitorlázás legkiemelkedőbb ünnepe, a Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb eseménye. Az Audi a Magyar Vitorlás Szövetség egyik főtámogatójaként és a 48. Kékszalag verseny kizárólagos autós partnereként vesz részt a balatonfüredi rendezvényen. Immár hagyomány, hogy az Audi Ultra Cup sebességi versenyen a Kékszalag leggyorsabb hajói mérkőznek meg egymással közvetlenül a balatonfüredi Tagore sétány előtt: így július 15-én mindenki megcsodálhatja majd őket.

Új modellek premierje
audia5
Az esemény helyszínén az Audi az új Audi A5 Coupét, a márka legfrissebb autóját állítja ki, amelynek itt lesz egyúttal a magyarországi premierje. Az izgalmas formatervvel, hatékony motorokkal, innovatív vezetői segédrendszerekkel, mobil alkalmazásokkal az Audi A5 Coupé új mércét állít fel a prémium autók között. A kupé motorházfedelét megnyújtották, alacsony tetőíve lágyan simul rövid hátuljába. Különösen markáns megoldás széles és lapos Singleframe hűtőrácsa, Matrix LED fényszórói, oldalának hullámot formáló vonala és szélesen domborodó sárvédői. Külső visszapillantó tükrei a versenyautókat idézve a karosszériatörzsön kaptak helyet. Az új kupé csendesen és lágyan suhan, új tervezésű futóműve pedig elsősorban a hosszú túrákon kínál még színvonalas kényelmet.
Az idei év újdonsága, hogy a balatonfüredi e-portban elektromos hajókat is ki lehet próbálni egy-egy rövid túra keretében. Itt tekinthető meg az Audi teljesen megújult szabadidő-autója, az Audi Q7, amely akár dízel-elektromos hibrid változatban is kipróbálható. Az Audi Q-család első, hálózatról tölthető (plug-in) hibrid modellje sportos és kényelmes, miközben maximális hatékonyságot nyújt. Az impozáns, 373 lóerős SUV tisztán elektromos üzemmódban akár 56 kilométer hatótávolságot is elérhet az Új Európai Menetciklus (NEDC) szerint, helyi károsanyag-kibocsátás nélkül.

Idén újra DTM a Hungaroringen
Kesztehlyi%20Vivien
A rangos rendezvényen részt vesz az Audi Sport is, amely 1981. óta a sikeres autóversenyzés megtestesítője, mára pedig önálló márkaként az Audi modellkínálatban a kiemelkedően sportos tulajdonságokkal rendelkező RS modellek és az R8 sportkocsi forgalmazója. Az Audi Sport fiatal autóversenyzőket képző programjának immár magyar résztvevője is van. Az érdeklődők a 15 esztendős Keszthelyi Viviennel is találkozhatnak a Kékszalag ideje alatt. A pilóta az Audi Sport TT Cup 2016-os sorozatában a Hungaroringen is rajthoz áll alapesetben 310, de az úgynevezett Push-to-Pass funkcióval átmenetileg további 30 lóerővel megnövelt, mindössze 1125 kilogrammos győri gyártású sportkocsi volánjánál. A 2014-ben a Hungaroringen bemutatkozott verseny idén ismét Magyarországra érkezik, a magyar futamra szeptember 23-25. között kerül sor a Hungaroringen.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!