Megkezdődött a Melges 24-vébé

Helsinkiben nagyon gyenge szélben elkezdődött a Melges 24 osztály világbajnoksága. A Melges 24 a világ egyik legnépszerűbb sporthajója, az esemény pedig jubileumi, hiszen a mostani a 20. Melges 24 világbajnokság.

Ezúttal 15 nemzet 59 hajója kezdte meg a küzdelmeket az augusztus 4-én, pénteken véget érő világbajnokságon. Köztük két magyar egység, akik remekeltek az első futamon.

A földvári FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával és a Rozsnyay Domonkos, Takácsy Kristóf, Takácsy Levente, Buza Bence legénységgel második helyen ért célba az olasz Andrea Rachelli vezette egység mögött. Harmadik lett a másik magyar hajó, a Seven Five Nine. Ott Csoltó Ákos a kormányos, Tomai Balázs, Weöres Botond és Pesti Gábor alkotja a legénységet.

Rögtön nehéz dolguk akadt a változó és gyenge szélben a második futam pályájának kitűzésével és a mezőny elrajtoltatásával. Végre a sokadik próbálkozásra délután elkezdődött a második futam is.
Ez azonban nemcsak a rendezőknek okozott fejfájást, hanem a magyar versenyzőknek is. A sok rajtkísérlet fekete zászlós indításba torkollott, és a rajthajótól Bakóczy Róbertékat látták korai rajtosnak egy svéd hajóval együtt. Így a 2. helyük után egy 60 pontos BFD csúfítja az eredménylistájukat.


Nem voltak szerencsések Csoltó Ákosék sem, akik a második futamon a 42. helyen futottak célba. Az eredmények alapján nem kizárt, hogy egy szélfordulóval nagyot billent a pálya, mert az első futamot nyerő olasz Rachelli csapat is csak 22. lett a második futamon.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!