Ezüstérem az osztrák bajnokságon

A Fertő tavon (Podersdorfban) rendezték meg a 420-as osztrák bajnokságot, ami a magyar 420-as válogató sorozat harmadik állomása is volt.

A 25 hajós osztrák–magyar mérkőzésen az osztrákok 19, míg a magyarok 6 hajóval (és két edzővel) képviselték magukat. Félidőben 5 futam után át is vettük a vezetést, majd végén egy ponttal lemaradva lett ezüstérmes az Izsák Botond–Csébfalvi András páros (Kereked), így a végére a magyar csapat a következő helyezésekkel büszkélkedhet:


2. Izsák Botond–Csébfalvi András (Kereked), 5. Bánszky Botond–Fehérvári László (THE), 7. Nagy Boti–Ifi Valde Christopher (Kereked) – U17, 14. Gereben Pali–Nyári Dani (SVE/Kereked) – U17, 15. Nagy Bernát–Búza Bobo (Kereked), 16. Mohácsi Marcell–Juhász Erik (THE) – U17.

A Fertő tó szélbiztossága (jellemzően 10–20 csomó közötti szelek) és kedvező földrajzi elhelyezkedése révén az osztrák és a magyar egységek számára félútón nagyon hasznos felvezető állomása a komolyabb nemzetközi regattáknak, hasonlóan a húsvéti, szlovéniai Izola Spring Cuphoz.

A magyar 420-as válogatósorozat a balatonföldvári Csoki Kupával ér véget, amely alapján kihirdetik a válogatott keretet a Garda-tavi junior 420-as Európa-bajnokságra. Ezt megelőzően a magyar csapat egy része a válogatott sorozaton felül részt vesz a Five Nations Cupon a Garda-tavon, ahol a németek, az osztrákok és a magyarok mellett olasz és svájci 420-as csapatok is lesznek.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!