Tippek szezonkezdethez

2017. április 21.
Címkék :

Az áprilisi havazás után talán végre tényleg elindulhat a hajósszezon. Itt az ideje nekilátni az előkészületeknek, mert hamarosan vízre teheted a vitorlásodat.

Ha végigveszed az alábbi pontokat, aztán végre is hajtod a bennük foglaltakat, nemcsak az első indulás lesz egyszerűbb, de az egész évad nyugodtabb légkörben zajlik majd.

1. Nézd át alaposan a hajót, orrától a faráig, tetejétől az aljáig, és javítsd ki a legapróbb sérülést is. Amilyen időjárásnak ki volt téve szegény az elmúlt hónapokban, fontos, hogy mindent ellenőrizz.

2. Listázd az elvégzendő feladatokat, szabj határidőt az elvégzésükre. Célozd meg a heti egyet – legalább.

3. Takarítsd le a hajót kívül-belül, illetve alaposan szellőztesd át – olyan ez, mint a lakás vagy ház tavaszi nagytakarítása.

4. Nézesd meg szakemberrel a motort, mert a legkevésbé sem hiányzik, hogy pont valamilyen kellemetlen helyzetben mondja fel a szolgálatot év közben.

5. Pakold meg a szükséges dolgokkal a szekrényeket.

6. Az otthoni internetes hálózaton, wifin keresztül frissítsd a térképeidet. Olcsóbb és gyorsabb, mintha mobilinternettel próbálkoznál a hajón.

7. Győződj meg róla, hogy az összes kötelező felszerelés és biztonsági eszköz megvan és rendeltetésszerűen működik. Ellenőrizd a mentőmellényeket.

8. Tervezd meg az év túráit, vedd számba azokat a helyeket, amelyeket szeretnél mindenképp meglátogatni. Ha nem is jutsz el mindenhová, azért jó motivációs erőt fog jelenteni, hogy vannak még ki nem pipált tételek a listán.

9. Élvezd, hogy hajód van! A szükségtelen szereléseket tedd félre, irány a víz!

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!