Ma indul a Princesa Sofia verseny

A 2017-es európai vitorlásszezon első nagy versenye az olimpiai osztályok számára immár hagyományosan a tavaszi regatta Palma de Mallorcán, amelynek az idén a teljes neve 48. Trofeo S.A.R. Princesa Sofia Iberostar.

Ma 11-kor kezdődnek a futamok, amelyeken öt hajóosztályban is rajtolnak magyar versenyzők. A versenyt lezáró Éremfutamokra április 1-jén szombaton kerül sor.


Finn (Berecz Zsombor): A nevezési lista szerint 27 nemzet 57 versenyzője alkotja a mezőnyt. Új lesz a lebonyolítási rend, a hétfő–csütötöki selejtezőfutamok után pénteken rövidebb elődöntőfutamokra kerül sor, amelyeken az addigi legjobb öt már nem indul. A szombati nap két futamból áll: az elsőn, amely elődöntő, a selejtezőfutamok után 3., 4. és 5. helyen végzettek vívnak a pénteki elődöntők öt legjobbjával. Ezután következik a Medal Race, amelyen már csak öt hajó küzd a végső győzelemért: a selejtezőfutamokon 1. és 2. helyen végzettek az elődöntő utáni három legjobbal. Itt nem számít, hogy ki mennyi pontot gyűjtött addig, tiszta lappal indulnak és a Medal Race győztese nyeri a versenyt, vagyis az Éremfutam sorrendje adja a végeredményt.

Berecz Zsombor

Laser Radial (Érdi Mári): Itt 30 nemzet 87 vitorlázója rajtol. A lebonyolítás hagyományos, szombati Éremfutammal.

Érdi Mári

470 (Gyapjas Balázs–Gyapjas Zsombor): 21 nemzet 58 hajója lesz a rajtnál. A két csoportra osztott mezőny csütörtöktől vitorlázik Arany és Ezüst flottában, de a Gold Fleetben nem a mezőny első fele lesz, hanem csak 20 hajó. A szombati Éremfutamon nyolc egység rajtolhat.

A Gyapjas fivérek

Nacra 17 (Virág Flóra–Jankovics Gábor): 16 nemzet, 31 hajója alkotja a mezőnyt. Ők hétfőn, szerdán és pénteken 13 órakor rajtolnak.

Virág Flóra és Jankovics Gábor

RS:X férfi szörf (Sánta Bence): 26 nemzet 98 deszkása versenyez. Hétfőn, szerdán és pénteken 13 órakor rajtolnak.

Sánta Bence

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!