Így könnyű a szörfcipelés

2017. március 23.
Címkék :

A szörfösök egyik legnagyobb problémáját, a nagyméretű cuccok cipelését több gyártó is igyekszik megoldani a felfújható SUP-októl átvett technológiával.

A piacon is elérhető, siklásra is alkalmas felfújható windsurf deszkákat, a Starboard (Airplane) és az RRD (Airwindsurf) is gyárt. A dropstitch technológia alakítgatásával jó merevre fújható a deszkák, de azért a végeredmény nem lesz összehasonlítható egyik merev windsurfdeszkával sem.

A cuccolás problematikáját igyekszik megoldani a spinloop/frontloop atyja, Cesare Cantigalli által képviselt újdonság, a Duo-Boards márkanév alatt futó hibriddeszka, amelyben egyesítették a merev és a felfújható deszkák előnyeit. A deszka szó szerint fele-fele arányban merev és felfújható: a hátsó siklófelület szendvicsszerkezetű, a deszka orr-része pedig dropstitchtechnológián alapul, levegő van benne.

Használaton kívüli állapotban tehát simán félbe lehet hajtani, és egy Suzukiba is bőven elfér, használat, pontosabban siklás közben pedig szinte csak a hátsó, merev rész ér a vízbe, azaz a menetteljesítményeknél sokkal kevesebb a kompromisszum, és a szkeg rögzítése sem vet fel komolyabb statikai kérdéseket a teljesen felfújható deszkákkal szemben.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!