Új strand lesz a Fertő tónál

2024. június 10.
Címkék :

A június 5-i megnyitón elsőként Breitenbrunn lakosai vehették birtokba az új kikötőöblöt, a kikötőépületet, a felújított mólókat, az új zöldterületeket, az éttermet, a strandbárt, valamint a delikáteszüzletet.

Az Esterházy Vállalat 2019-ben vette vissza Breitenbrunn településtől a strandfürdő üzemeltetését, és indította el annak modernizálását. Az UNESCO Világörökségi Bizottsága 2020-ban adta meg az engedélyt az átalakítására.

Az új épületek azon túl, hogy harmonikusan illeszkednek a tájba, a fenntartható építkezés minőségében is új mércét állítanak fel. A felújítási munkálatok elsősorban a fürdő- és vitorláskomplexum felújítására, valamint a minőségi gasztronómiai szolgáltatás kiépítésére irányultak. A projekt keretében megépült a Libelle (Szitakötő) Étterem, egy strandbár, valamint a reggel 7-től este 7.30-ig nyitva tartó delikáteszüzlet is.

A beruházás egyik gyöngyszeme a kibővített és felújított kikötőöböl, ahol 440 hajónak és 30 kölcsönözhető hajónak van hely (az egész területen 770 kikötőhely-kapacitás van). A stégen modern világításrendszert szereltek fel, amelynek segítségével javul az éjszakai tájékozódás, az elektromosáram- és a vízcsatlakozási lehetőség pedig emeli a kikötő hajók komfortérzetét.

Az eddigi szakaszban 11 ezer négyzetméteren szüntették meg az addigi vízzáró réteget. Különös gondot fordítottak a környezetbarát anyaghasználatra, aszfaltfelületeket szüntettek meg, esővíztároló zöldtetőket építettek, növelték a szárazságtűrő zöldfelületek arányát és a locsoláshoz elsősorban esővízet használnak majd.

A strandfürdő területén elterülő kempingben 75 parcellán várják a kempingezőket, ezenkívül glampingsátrak bérlésére is van lehetőség. 2026-ig pedig több szakaszban tiny house-ok felállításával bővítik a szálláskapacitást.

A cikk folytatása megtalálható ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!