Jön a legnagyobb katamarános seregszemle

Az International Multihull Show a legnagyobb olyan hajókiállítás, amelyet kizárólag a többtestű vitorlások számára rendeznek meg.

A dél-franciaországi La Grande Mottéban minden áprilisban megrendezett kiállítás 2010-es megalapítása óta évről évre folyamatosan növekszik. Ez nem véletlen, hiszen remek lehetőséget kínál a leendő vásárlóknak, hogy egy helyen, testközelből vegyék szemügyre a legújabb többtestű hajókat. És bár a különleges város különös, modern építészetének háttere előtt zajló kiállítás egyre bővül, mégis képes volt megőrizni barátságos, meghitt hangulatát.

Előzmények
A Multihull Show célja kezdettől a katamaránok és trimaránok világának ünneplése és bemutatása volt. Az első években Lorient (Atlanti-óceán partja) és La Grande-Motte (Földközi-tenger) között ingázott, majd 2013-ban a kiállítás végleg az utóbbi helyszínen telepedett le. Tavaly több mint 70 hajót mutattak be itt, zsúfolt volt programfüzet, miközben az új technológiákat, a megújuló energiát, a napelemeket, a hibrid meghajtást és sok mást ünnepeltek.

Időpont
Az International Multihull Show-t április 3–7. között rendezik.

Helyszín
A pontos cím: Terre-plein Ouest du port, 34280 La Grande-Motte, Herault, Franciaország

Belépési díj
A Multihull Show belépődíja 10 euró egy napra, az ötnapos bérlet 30 euróba kerül.

Eljutás
Montpelier repülőteréről mindössze 15 perc alatt el lehet jutni La Grande Mottéba, alternatív repülőtérként Nimes és Beziers jöhet szóba. Párizsból a TGV-vel körülbelül 3 óra Montpelier Sud de France-ba, onnan 20 perc taxizás a kikötő.

Összefoglaló a 2023-as eseményről:

YouTube video

(fotók és forrás: multicoque-online.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!