Jó hír a Tisza-tóról: rendbe hozzák a horgászállásokat

2024. február 18.
Címkék :

A Tisza-tavi Sporthorgász Kft. karbantartó munkacsoportja azon dolgozik, hogy a nyári vízszint beállítására a parti horgászhelyek megfelelően fel legyenek készítve a vendégek érkezésére.

Hamarosan kezdetét veszi a parti horgászat szezonja, ezért a Derzsi- és a Szőlősi-kubikok parti állásait is rendbe kellett hozni. Előbbi helyszínen a korábban kialakított, karóval és terfillel megtámasztott partélt kellett megerősíteni. A rekonstrukciós munka kilenc parti horgászhelyet érintett, így ezek a helyek újra jó állapotban várják a horgászokat.

A Szőlősi-kubik horgászhelyeinek jelentősebb kiépítése már régóta várat magára, azonban az időjárási feltételek nem voltak megfelelők a munka elkezdéséhez. A kubik partján hét horgászhely szintjét emelték meg, amit karókkal és terfillel támasztottak meg. A munka nagyobbik része elkészült, azonban még szükséges a helyek előtti meder enyhe kotrása is. Ehhez azonban a soron következő árhullám levonulása szükséges.

A horgászhely-rekonstrukciós munkák most is folynak, jelenleg a Sarudi-anyaggödrök partján dolgoznak – írta a sporthorgasz.eu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!