Öt hely, ahonnan még szebb a Balaton

A Balaton környékén sok lenyűgöző panorámát kínáló kilátó épült, és vannak köztük olyanok, amelyek könnyen megközelíthetők.

Balatongyöröki Szépkilátó
Balatongyörök északkeleti végén, közvetlenül az út mellett találjuk a Szépkilátót, ahonnan a Balaton-part egyik legszebb panorámája nyílik: balra tőlünk a Tapolcai-medence tanúhegyei sorakoznak, előttük a Szigligeti várral, míg köztünk a Balaton víztükre csillog. A frissen megújult kilátóhely mindenki számára könnyen elérhető: az út mellett nagy parkoló áll a rendelkezésünkre, ahonnan kiépített sétány vezet a kilátópontig. Babakocsival és kerekesszékkel is jól járható.

Óvári Messzelátó, Balatonalmádi
A Balaton legszebb kilátói közé tartozik a századfordulón emelt, vöröskő talpazaton álló, különös formájú épület. A Fűzfői-öböl talán innen a legszebb, de különlegesség, hogy rálátunk Balatonalmádi Vörösberény városrészére is a jellegzetes templomtornyaival. Autóval egészen a kilátóig mehetünk.

Somos-kilátó (Somoshegyi kilátó, Balatonberény)
A Balatonberény feletti dombvidék pazar kilátását emeli a legmagasabb szintre a 2022-ben átadott Somos-kilátó, ahonnan a Keszthelyi-hegység, a bazaltvulkánok és a Balaton-felvidék nyugati része is kirajzolódik a tó vize felett. A szomszédos erdő és az alattunk kinyíló, gyümölcsfákkal ligetes somogyi tanyavidék meghitt hangulatot kölcsönöz az épület környezetének. Autónkat közvetlenül a kilátó mögötti parkolóban tudjuk letenni, így már csak a kilátó lépcsőit kell megmászni.

Néhány további, könnyen megközelíthető kilátóhely bemutatása megtalálható ide kattintva.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!