Sikeres program: mozgáskorlátozottak hajóztak a Balatonon

A programot az Esélyegyenlőségi naphoz kapcsolódóan az SE Pető András Pedagógiai Intézete a Perspektíva Alapítvánnyal és az MVM Sportegyesület támogatásával szervezte meg Balatonfüreden, a Koloska Marina Kikötőben.

Az élménynapon 14 mozgáskorlátozott vett részt, háromévestől egészen felnőtt korig. Hozzájuk csatlakoztak a testvérek, kísérők, szülők, hozzátartozók. A hajózás hozzájárult a Semmelweis Családbarát Egyetem Program színesítéséhez.

A hajózás élménye olyan volt a részt vevő gyermekeknek, akár egy rendhagyó természet-, környezetismeret- és életvitelóra. A vizes sportokban lehetőség nyílik küzdeni, szembenézni, átélni a sikert, mindeközben észrevétlenül fejlődni, ügyesedni. A rendezvény segít lebontani a falat, ami társadalmunkban a sajátos nevelési igényűek beilleszkedését nehezíti.

Fluck Benedek, az MVM Sportegyesület elnöke elmondta: az MVM csoport számára kiemelt cél, hogy ilyen jellegű rendezvényekben aktívan részt vegyenek, és maradandó élmény nyújtásával támogassák azok sporthoz való hozzáférését, akik nehezebb helyzetben vannak. A vitorlázás sokszor olyan, mint maga az élet. Kell hozzá nagy adag bátorság, és megmutatja, hogyan lehet nehéz körülmények között is megoldásokat találni.

Gosztonyi András, a Perspektíva Alapítvány kuratóriumának elnöke megosztotta a hallgatósággal, hogy az alapítvány azért jött létre, hogy a vitorlássportokat és a Balatont közel hozza azokhoz, akiknek egyébként nem lenne lehetősége ezt az élményt megtapasztalni és megismerni – írta a semmelweis.hu.

fotók és forrás: semmelweis.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!