Gondban lehetnek az óceánjáróval nyaralók

A Covid kitörése idején megesett, hogy a nagy óceánjárók utasai és személyzete nem hagyhatták el a hajót, most viszont új problémával szembesülnek: az emberek nem szállhatnak fel rá.

Ha egy hajót nem tudnak feltölteni teljes személyzettel, akkor az rontja az utazási élményt. Vagy el sem jutnak az utazási élményig, mint történt a Norwegian Cruise Line Pride of America nevű hajójánál, ami két év szünet után indult újra az idén tavasszal Hawainál. Sokan utaznának vele, de a társaság egyszerűen képtelen feltölteni személyzettel a hajót: a normál esetben 930 fős személyzet helyett most nagyjából 550-en dolgoznak, és ez még egy kisebb hajónak számít az iparágban.

Így a Norwegian kénytelen volt néhány előfoglalásos ügyfelet lehúzni a listájáról, tehát a Pride of America teljes kapacitását a felére csökkentette. Az érintett utasok teljes visszatérítést kapnak, plusz egy jövőbeli körutazási kreditet az eredeti út összegének teljes árában.

A Carnival Cruise Line is visszavont néhány előre bejelentett utat, ezenkívül megnyirbált néhány fedélzeti szolgáltatást, például amit az étteremben vagy a hűségklub tagjainak nyújtott. A társaság szerint a munkaerőhiány oka a lassú vízumfeldolgozás, valamint az, hogy a hajók személyzetének rossz körülményein még rontott is a járvány.

Nyáron hosszabbak lehetnek a sorok egyes szolgáltatásokért, mert csak olyanokat találtak az adott feladatra, akik korábban nem csináltak ilyet. Más esetben rövidebb lehet a nyitvatartás, mint a Carnival egyik hajóján, ahol a korábban éjjel-nappali pizzázó már csak normál munkarendben, napi hét órában van nyitva.

Törölte néhány, különben népszerű alaszkai járatát a Holland America társaság, míg a Virgin Voyages – szembesülve a Covid miatti csúszásokkal, hiányokkal és egyéb nehézségekkel – úgy döntött, hogy a harmadik hajója, a Resilient Lady augusztusra tervezett indulását elhalasztja 2023-ra – írta a player.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!