Törölték a hajókiállítást, de nem a koronavírus miatt

Ismét elmarad a Skót Hajókiállítás, az októberre tervezett eseményt zsinórban másodszor nem rendezik meg a Kip Marinában, lévén a 2021-es eseményt is törölték.

A szervező Holt Leisure a gyorsan növekvő infrastrukturális költségeket – néhány több mint kétszeresére emelkedett –, valamint az eladásra kínált új és használt hajók hiányát nevezte meg okként. A hír sokak számára csalódást okozott az iparágban, hiszen az ilyen rendezvények a legtöbb ember számára nemcsak a hajóeladásokról szólnak, hanem a vízi járművek karbantartásához kapcsolódó szolgáltatókról, szolgáltatásokról, a hasonszőrű emberekkel való találkozásokról is.

Fokozza a szomorúságot, hogy Skóciában ez az egyetlen ilyen jellegű esemény, amit már megint nem sikerült összehozni. Pedig a hajóspiac erős, ami maga után húzza a beszállítókat is, a közönség pedig annyira várja a rendezvényeket, hogy az előrejelzések szerint az idei hajókiállítás látogatottsága minden korábbi rekordot megdöntött volna.

A szervező fontosnak tartotta, hogy ezt a bejelentést most tegye meg, és ne kockáztassanak egy későbbi lépéssel, hiszen az sokkal nagyobb pénzügyi kárt okozhatott volna a kiállítóknak. Ugyanakkor hagytak maguknak kiskaput, vizsgálják egy kisebb alternatív rendezvény megtartásának lehetőségeit ugyanezen a helyszínen.

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: marinesalesscotland.com, greenocktelegraph.co.uk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!