A Royal Huisman ismét a tökéletességre tör

Nincs semmi baj az Aquariusszal, de kéne egy új hajó – mondták az 56 méteres vitorlás jacht tulajdonosai a Royal Huismannak, a 2018-ban vízre bocsátott ketch építőjének.

Egyszerűen méretesebb, nagyobb teljesítményre képes változatot szerettek volna, amely mind túrázás, mind a versenyzés közben jól teljesít: „Egy modern, klasszikus jacht letisztult, egyszerű megjelenéssel. Nem kalózhajó, hanem egy modern, divatos és elegáns megjelenésű vitorlás, teljesítmény, megbízhatóság és minőség.”

Ezen kívánalmak mentén a holland Royal Huisman az új-zélandi Godfrey Cray Maritime Ltd. projektmenedzserrel, a holland Dykstra Naval Architectsszel és a brit belsőépítész Mark Whiteleyvel közösen kezdte meg a munkát az Aquarius II. 65 méteres (212 láb) változatán, amelynek az átadását 2024-re tervezik. Az új, továbbfejlesztett jacht a Royal Huisman testvérvállalatától, a Rondaltól származó karbonárbócot, illetve felhúzható tőkesúlyt kap.

A Royal Huisman szerint az Aquarius II. megőrzi az eredeti Aquarius eleganciáját és kényelmét, de több helyet kínál. Hibrid technológiákat alkalmaznak majd az energiatermelés és kezelés terén, beleértve az intelligens energiafelhasználást. Az Aquarius II. tervezési és mérnöki előkészületei már előrehaladott állapotban vannak. Az alumínium hajótest és a felépítmények építése az idén nyáron kezdődik.

„Nagy megtiszteltetés számunkra az Aquarius tulajdonosainak a Royal Huismanba vetett bizalma” – mondta Jan Timmerman, a cég vezérigazgatója. Hozzátetette: a munkatársak „nagyon motiváltak, és örülnek, hogy egy ilyen tekintélyes projekten dolgozhatnak”. A Royal Huisman számára a visszatérő megrendelők és a pozitív ajánlások megszokottak. „Ezek azt mutatják, hogy valamit biztosan jól csinálunk” – mondja Timmerman.

szöveg: Juráncsik Norbert

A Royal Huismannal és az Aquarius II-vel (is) bővebben foglalkozunk az Aqua magazin hamarosan megjelenő, 155. számában. Fizessen elő rá, hogy ne maradjon le exkluzív tartalmainkról!

(forrás: jachtbouwactueel.nl, fotók: royalhuisman.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!