Megújul a szegedi Vértó környéke

Pihenéshez, kikapcsolódáshoz, sportoláshoz teremtettek még több lehetőséget a szegedi Vértó környékén a közterületek megújításával, amely uniós támogatással, 653 millió forintból valósult meg.

Új zöldterületeket alakítottak ki, a már meglévőket pedig több helyen megújították, a Rókusi körút és a Vértói út találkozásánál pedig pihenőtér épült padokkal, ivókúttal, kerékpártámaszokkal. A tó nyugati partján kutyás ügyességi pályát alakítottak ki, a Vértói út és az Ipoly sor találkozásánál homokos röplabdapályát hoztak létre, mellette fitneszeszközök várják a sportolni vágyókat. A tó körül másfél méter széles, akadálymentes, térkövekből kirakott sétány épült. Ennek mentén több helyre tettek padokat, kilátással a tóra. A 2020-ban elkészült Vérkör futópálya a projekt részeként kivilágítást kapott.

A közelben, a Garam utca és az Ipoly sor által határolt zöldterületen alakították ki az Oxigén teret, amelyen ötszögletű hinta, trambulin és megmászható dombocskák várják a gyerekeket. A park északnyugati sarkában tölgyfaligetet telepítettek, amelynek tisztásán nyújtóeszközök, hintahálók és piknikasztalok várják a látogatókat.

Megújult a Bonifert Domonkos Általános Iskola előtti tér, az Ortutay utca és a Gyöngyvirág utca sarkán pedig kispiacot alakítottak ki. Bővítették a Lomnici utcában létrehozott közösségi kertet, ahol a környező iskolák, óvodák gyerekeit külön ágyások várják.

A projektben több mint 20 ezer négyzetméternyi területet rendeztek, 231 fát ültettek, valamint 8979 cserjét és évelőt telepítettek. A kivitelezési munkálatokat a kisteleki Harmath és Társai Kft. végezte el.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!