Csúcsokat döntöget az olasz hajóspiac

Az olasz szabadidős hajózás körüli ipar az exportnak köszönhetően egyre erősebbé válik, globális forgalmuk hamarosan elérheti a hatmilliárd eurót.

Az Olasz Hajóipari Szövetség adatai szerint a helyi piac globális forgalma hamarosan elérheti a hatmilliárd eurót, ami a 2007 és 2008 közötti kétéves időszakban tapasztalt rekordszintet jelentené.

„Erős az exportunk, ami a szabadidős hajózásban legyártott darabokat illeti, a nemzeti termelésünk 86 százalékát külföldre adjuk el – mondta Saverio Cecchi, a szövetség elnöke. – A szuperjachtok építése terén világelsők vagyunk, a megrendelések több mint a felét adjuk világszerte.”

Az ágazat globális forgalmának becsült növekedése szeptemberre várhatóan 23,8 százalékos lesz, a végleges adatokat a Genovai Nemzetközi Hajókiállításon teszik közzé – az előzetes 2021-es adatok a kutatási osztály által 2021 szeptemberében és 2022 februárjában végzett statisztikai felmérésekből származnak. A piaci bővülést tápláló fő tényezők között szerepel a hajózási termékek exportjának növekedése, amely a 2021 októberével végződő üzleti évben elérte a legmagasabb történelmi értéket, hárommilliárd eurót.

„További meghatározó tényezők az olasz szuperjachtépítő hajógyárak megrendelésállománya, amely sok esetben a következő három évre betelt, valamint a hajózási kiegészítők és a hajómotorok ágazatának kiváló teljesítménye” – tette hozzá a fentiekhez Andrea Razeto, az Olasz Hajóipari Szövetség alelnöke.

(forrás: boatingbusiness.com, fotók: boatinternational.com, yachtcharterfleet.com, theitalianseagroup.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!