Háromnapos buli lesz a Balaton-átevezés

Augusztus 5. és 7. között rendezik Zamárdiban a Balaton-átevezést. Csákovics Gyula, a település polgármestere szerint az idei rendezvény még nagyobb sikert arat majd, mint a korábbiak.

Az átevezést tavaly rendezte meg először a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Zamárdiban, miután Fonyódot „kinőtte” az esemény. Tavaly júliusban kajakkal, kenuval, SUP-pal és sárkányhajóval 4200 versenyző vágott neki a nyolc kilométeres Zamárdi–Tihany–Zamárdi útvonalnak. A részvételi szám minden korábbi rekordot megdöntött.

„Az idei Balaton-átevezés kibővül, és egy igazi sporthétvégét rendezünk a szabadstrandunkon – jelentette ki Csákovics Gyula polgármester. – Az esemény már bekerült a rendezvénynaptárunkba, ami jól jelzi, hogy remekül beleillik az idén visszatérő színvonalas programjaink közé. Hosszú távra tervezünk a Balaton-átevezéssel, azt gondolom, emiatt is sokkal többen látogatnak majd a Balatonra. Szeretettel várunk mindenkit Zamárdiba!”

A Zamárdi Szabadstrandon péntektől vasárnapig interaktív sportprogramokkal és bemutatókkal készülnek, amelyekre az átevezők mellett a kísérőket, a családtagokat és a barátokat is szeretettel várják. Az átevezés szombaton lesz – írta a kajakkenusport.hu.

Összefoglaló film a 2021-es átevezésről:

YouTube video
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!