Film a hajón való viselkedés írott és íratlan szabályairól

Október 9-én debütált a Vitorlás Etikett rövidfilmsorozat harmadik fejezete. A premiert Farkas Laura, Máté P. Gábor és Ladányi János is megtisztelte jelenlétével.

Farkas Laura, Langer Soma és Máté P. Gábor ezúttal a fedélzeten való viselkedés szabályait vették górcső alá. A legalapvetőbb, hogy a vízen a hajóvezető utasításai követendőek, hiszen ő a “kapitány”. A segítségnyújtás fontosságára is felhívják a figyelmet, mégpedig úgy, hogy a vízbe esett Máté P. Gábort kell kimenteniük Langer Somáéknak.

A most bemutatott epizódban a legfőbb hangsúly ugyanakkor a környezetvédelemé. Több különböző jelenetben mutatják be a szereplők, hogy nem szabad még almacsutkát vagy cseresznyemagot sem a vízbe dobni, a cigarettacsikkről nem is beszélve. Mindemellett a hajón gyűlt szemetet érdemes külön gyűjteni, és a partra érve az arra kijelölt szelektív hulladékgyűjtőbe helyezni.

Végül megjelenik a sokszor visszatérő eset bemutatása, mely szerint nem szabad az általunk kedvelt, ugyanakkor hangos zenével zavarni vitorlázótársainkat.  A filmben kimondják, hogy szükségleteinket lehetőleg a partra érve, vagy onnan elindulva végezzük el. De persze, Máté P. Gábor erre fittyet hányt a mostani epizódban. A most közzétett részt a Szüreti Regatta mezőnyének mutatták be először Badacsonyban.

Máté P. Gábor, Farkas Laura, Ladányi János

Az esten megjelent Farkas Laura és Máté P. Gábor is, akik elmondták, nagy örömmel vállalták Ladányi János filmrendező felkérését a szerepekre. Mindketten elárulták, könnyen elképzelhető, hogy a következő versenyszezonban, személyesen is találkozhatunk velük a fedélzeten, hiszen annyira közel került hozzájuk is a vitorlázás életérzése.

Vitorlás Etikett, harmadik fejezet:

YouTube video

fotók és forrás: vitorlazzitthon.hu

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!