Öt hajó égett le a kikötői tűzben

Vasárnap este egy 15 méter hosszú jachton gyulladtak ki a lángok, amelyek aztán négy hajóra is átterjedtek. Szerencsére senki nem sérült meg, de az anyagi kár jelentős.

A Marina Kaštela-i kikötői pletykák szerint a vacsora készítése fajult hajótűzzé, de a hivatalos vizsgálat még zajlik. Amit biztosan lehet tudni, hogy a kikötőt kiürítették, mindenkinek (személyzetnek és hajókon tartózkodóknak) ideiglenes szállást biztosítottak.

Kora este tört ki a tűz, 21.50-re durva füstfelhő lebegett a környék fölött. Nem sokkal később a tűzoltók két, még lángoló hajót elvontattak a többi mellől, megakadályozva a lángok terjedését. Addigra öt jacht égett ki, több robbanást lehetett hallani.

22.41-re eloszlott a füst – szó szerint és átvitt értelemben is: Ivona Smoljić, a kikötő igazgatója megerősítette a hírt, valóban vacsorakészítés közben lobbantak fel a lángok, a tűz elszabadult a fedélzeten tartózkodók uralma alól, a kikötőkötelek elszakadtak, így a hajó elúszott a helyéről és további vízi járműveket gyújtott fel.

Az oltásban Kaštela összes tűzoltója és számtalan spliti egység vett részt, az anyagi kár több tízmillió euró.

Lángoló hajók egymás mellett

YouTube video

Katasztrófaturizmus

YouTube video

Hétfő reggeli helyzet:

Az Aqua Magazin tanácsai hasonló esetre.

(forrás: cronika.hr, fotók: tportal.hr; dalmacijadanas.hr; index.hr)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!