Ilyen szezonkezdet még sosem volt a Balatonon

A 175. szezonkezdetre megújul a Bahart flottája. A cég több mint 200 millió forintot fordít korszerűsítésekre annak érdekében, hogy modern utazási feltételeket és üzembiztos működést biztosítson a húsvéti szezonnyitóra.

A fejlesztések részeként Szent Miklós zászlóshajójukba korszerű motorok kerültek, modernizálták a belső utasteret, és az itt található büfé is megfelel majd az elvárásoknak. A nyitott felső fedélzetet is vonzóbbá teszik az utasok számára.

A 130 éves nosztalgiahajók, a Helka és a Kelén felkészítése is megkezdődött. A Helka belső terének padlózata műgyanta burkolatot, a bútorzat pedig friss kárpitborítást kap. A Kelénen a felső fedélzet borításának régóta várt cseréjét is elvégzik, amely szintén műgyanta burkolatot kap, emellett a mellékhelyiségeket is felújítják. A Fonyód motoroson a belső és a hátsó fedélzet is új burkolatot kap a szezon kezdetére. A Lellén megújul a terem padlószőnyege, a hátsó fedélzetet műgyanta burkolattal látják el, míg az utazást új székek teszik komfortosabbá.

A hajózási társaságnál azt is elmondták, hogy a legtöbb utast szállító Badacsony és Füred katamaránok büféit és belső tereit modernizálják. Szinte valamennyi hajó ablakára hőálló fólia kerül, ami energiatakarékosabb üzemelést tesz lehetővé.

A régi hajók rekonstrukciója mellett érkeznek az újak is, miután a Bahart tavaly novemberben indított nyílt, európai uniós közbeszerzési eljárása eredményesen zárult. Az idén megkezdődhetett két 45 méteres komp és két 35 méteres katamarán gyártása. A kompok és katamaránok beszerzése mellett a következő években megújulnak a kikötők és a révállomások is – írta a sonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!