Legyen egész évben karácsony!

Cikkünkben bemutatunk három olyan helyet, ahol szinte egész évben karácsony van. Ünnepi hangulat, színes fények, mézeskalácsillat és forralt bor várja az odaérkezőket.

Santa Claus Village, Rovaniemi
Rovaniemi határában áll Mikulás falva, ahol a finn Mikulás az év 365 napján kis manóival várja a gyerekeket és a felnőtteket. A Santa Claus Village-ben a Mikulás irodájában személyesen találkozhatunk a Mikulással, és itt tényleg minden a karácsonyról szól.

Ráadásul az év jelentős részében hideg, sötét és havas táj fogadja a látogatókat, így akár áprilisban is téli élményekkel gazdagodhatunk.

Északi-sark, Alaszka
Alaszkában nemcsak Mikulás házát építették fel, hanem egy tizenhárom méter magas szobrot is állítottak a tiszteletére. Ott is létesítettek egy postahivatalt, ahonnan Mikulás-pecséttel ellátott levelek indulhatnak el szerte a világba, de élő rénszarvasok simogatására is nyílik lehetőség még a nyár kellős közepén is.

Ha pedig ez még mindig nem lenne elég, és hivatalos alaszkai lakosokká kívánnánk válni, lehetőségünk nyílik arra is, hogy egy négyzetcentiméternyi helyet vásároljunk magunknak az Északi-sarkon.

Rothenburg ob der Tauber, Németország
A bajorországi kisváros a Grimm-mesék világát idézi meg, a középkori belváros ódon épületei helyett azonban a legtöbb figyelem a Karácsony Múzeumra szegeződik, ahol egész évben beszerezhetők a karácsonyi díszek.
A varázslatos helyen harmincezer dekorációs elem közül válogathatunk, egy hűvösebb tavaszi estén pedig a főtéren éppen olyan jól esik a forralt bor kortyolása, mintha decemberben, egy adventi vásárban lennénk – írta a roadster.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!