Beneteau Oceanis 30.1 – Négyszeresen díjazva

Bő harminc év sikerei igazolják, hogy az Oceanis jó úton indult el, 30.1-es modelljük kényelmes, könnyen kezelhető és jól vitorlázható. Az új, immár hetedik generáció fokozott stabilitást, eleganciát, kényelmet és teljesítményt kínál, új lendületet adva ennek a legendás hajónak.

Erős, stabil, fürge cirkáló, amely könnyen szállítható közúton is, így nemcsak part menti vitorlázáshoz és tengeri kalandokhoz, de tavak és folyók felfedezéséhez is kiváló társ. Az állítható tőkesúlyos és a dönthető árbócos verzió további lehetőségeket nyit a kalandra. Bár az Oceanis-sorozat legkisebb modellje, mégis tekintélyes méretű a belső tere.

Dupla kormányos verziójában nagy és kényelmes fedélzetet kínál, a széles, összecsukható asztal két oldalán kényelmesen elfér akár hat vendég. Érezhetően nagyobb térérzetet nyújt hasonló méretű társainál, köszönhetően annak a néhány extra centiméternek, amelyek a stratégiai helyekre kerültek. Például a padló a hajó szerkezetének részévé vált, amivel állómagasság 2,1 méterre nőtt. Mindkét normál méretű dupla kabin teljes értékű ágyat kapott, így különösen tágasak és kényelmesek. A szalonban lévő két pad szintén ággyá alakítható.

Karcsú, a vízvonal felett szélesedő teste, ideális súlyelosztása és teljesítményre optimalizált vitorlaszettje minden pillanatban jól teljesítenek. Kezdőknek vagy egykezes vitorlázáshoz praktikus választás lehet az önváltó fock. De rendelhető square-top nagyvitorlával, génuával, betekerhető Code 0-val és spinakerrel is.

Négyszeres siker
2019-ben a boot Düsseldorfon hirdették ki, hogy a European Yacht of the Year 2020 családi túrahajó kategóriában a Beneteau Oceanis 30.1 lett a legjobb. De a vitorlás érdemeit máshol is elismerték:
– Plovilo Leta: az Év szlovéniai jachtja 2019-ben (10 m alatti kategóriában)
– Cruising World’s Best Boat of the Year 2020, Best performance cruiser (Legjobb nagy teljesítményű túravitorlás)
– SAIL’s Best Boats 2020: Best small cruiser (Legjobb kis méretű túravitorlás)

Technikai adatok
Teljes hossz: 9,53 méter
Hajótest hossza: 8,99 méter
Szélesség: 2,99 méter
Súly: 3995 kg
Üzemanyagtartály mérete: 130 liter
Víztartály: 160 liter
Max. teljesítmény: 15 LE

YouTube video
   - ha tetszett, ajánld másoknak is!