Turistacsalogató helyek Montenegróban

Egyre többen keresik fel Horvátország déli szomszédját, nemcsak repülővel vagy autóval, hanem hajóval is. Bemutatunk néhány csodálatos látnivalót, amelyet mindenképp érdemes megnézni, ha Montenegróban nyaralunk.

Kotor vára
Talán a leghíresebb látnivaló Kotor vára és a Kotori-öböl. A várat a Velencei Köztársaság építette, miután 1453-ban Konstantinápoly elesett és a Török Birodalom elindult Európa felé. A várat hatalmas fal veszi körbe, amely 4500 méter hosszú, a magassága 20 méter.
Ha felmászunk a várfalon, a domboldalból csodálatos képeket készíthetünk Kotor óvárosáról. Ha nyáron tesszük meg ezt az utat, egy palack hideg vizet mindenképpen vigyünk magunkkal, mert megterhelő a vármászás a nyári kánikulában.

Gospa od Škrpjela templom
Még maradunk a Kotori-öbölben, csak egy kicsit elhajózunk Kotor óvárosától. A tó kellős közepén fekszik a Gospa od Škrpjela templom, amely ez az egyik legmisztikusabb, legkülönlegesebb látnivaló Montenegróban.A szemközti Perastból és Kotorból szerveznek hajókirándulásokat ide.

Tivat strandjai
Tivat alapvetően két dologról híres. Egyrészt itt található a Porto Montenegró nevezetű kikötő, amely az Adria egyik legnagyobb privát hajós kikötője, hajójavító üzeme, másrészt igényes strandok találhatók itt. A várostól csupán pár kilométerre fekszik a repülőtér, amely a montenegrói tengerpart kapcsa Európával és a világgal. A luxusjachtok szerelmeseinek érdemes felkeresniük a kikötőt is, ahol kigyönyörködhetik magukat a hajócsodákban.

Budva vára és a tengerpart
Az első tengerparti nagyváros és idegenforgalmi látványosság Budva óvárosa és tengerpartjai. A település egy kis félszigeten kezdett kialakulni, és már a római korban is helyőrség volt itt. Igazi erődítménnyé pedig a Velencei Köztársaság idején vált. Ma Montenegró legismertebb tengerparti városa. Nagyon szép látnivaló a történelmi óváros, illetve a sarkában lévő Ricardova glava strand.

Sveti Stefan szigete
Montenegró látnivalói közül Sveti Stefan kis szigete a legnépszerűbb úti cél. A sziget nemcsak festői szépségéről híres, hanem arról is, hogy egy igazi luxusszálloda-komplexum. Ez a legdrágább hotel az egész Adrián. Brad Pitt és Angelina Jolie kedvelt nyaralási helyszíne volt.

Petrovac
A városka fő látványossága, a város északi fokán fekvő Kastel Lastva nevű erőd. Ezt is a velencei–török háború idején építették. Ma egy étterem üzemel a teraszán. Ha megebédeltünk, pihenjünk vagy csobbanjunk egyet Petrovac homokos strandján.
Petrovac egy vendégszerető kisváros, amely előtt egy hatalmas, elkerített, homokos strand található, és sokszor nagy, méteres hullámokkal hívogat a tenger – írta a horvatorszaginfo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!