A legkülönlegesebb nullacsillagos szállás

Egyetlen, szabad ég alatt álló franciaágy, mesés kilátással a svájci Alpokra és a Safien-völgyre – ez a világ egyik legkülönlegesebb, falak és tető nélküli, millió csillagra rálátó, mégis „nullacsillagos” luxusszállója.

Két svájci művész, Frank és Patrik Riklin találták ki a nullacsillagos hotel projektet. A Zero Real Estate Hotel nem más, mint a svájci Safien-völgyben kihelyezett franciaágy egy erre a célra kialakított teraszon.

Amikor nincs vendég, a bútort védőfólia takarja. Ha viszont van, az egész völgy hotelszobává alakul át, amelyet néhány környéken lakó üzemeltet. Közülük kerülnek ki az „inasok” is, akik kérésre ágyba viszik a reggelit. Éjjel is elérhető a szobaszerviz, rossz idő esetén pedig a vendégek behúzódhatnak egy közeli vendégházba, ahol a mosdót és a zuhanyzót is találják.

Ez a nullacsillagos verzió viszont egyáltalán nem nullacsillagos áron működik, egy éjszaka átszámítva közel 100 ezer forintba kerül. A matracot és az ágyneműt napközben a „személyzet” egy közeli istállóban helyezi biztonságba, és ide menekítik be akkor is, ha rosszra fordul az időjárás.

Az ötletgazdák szerint a nulla a szabadságot és a függetlenséget szimbolizálja, a cél az volt, hogy újradefiniálják a luxus fogalmát. A luxust ma már nem a márványmosdó jelenti, állítják Riklinék. Az emberek többre vágynak, arra, hogy meglepjék őket. Hogy olyasmit éljenek át, amit még sosem – írta az unikornis.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!