Húszmilliós hajót talált egy nő a tengerparton

2020. június 4.
Címkék :

Legeltetés közben talált egy hajót a tengerparton Rhoda Munro, a skóciai Mull szigetén élő pásztor. Most kiderült, megtarthatja a járgányt.

Amikor Rhoda Munro 2019 áprilisában megtalálta az algával és iszappal borított, partra mosott hajót, az inkább nézett ki hulladéknak, mint bármi másnak, de ez nem is csoda, miután hónapokon át hányódott a tengeren. A nő értesítette a parti őrséget, majd hazaszállíttatta a 7,62 méteres vízi járművet.

Miután hosszú órákat töltött a letakarításával, rájött, hogy értékes bárkára bukkant, és később ezt a parti őrség is megerősítette. Kiderült, hogy a parton talált hajó egy nagy teherhajó fedélzetéről esett a tengerbe egy viharban. Egy dán cég, a Poca gyártotta és éppen úton volt egy grönlandi megrendelőhöz.

Mivel a biztosító megtérítette a Poca kárát, a cég megengedte Rhodának, hogy megtartsa az 50 ezer fontot (közel 20 millió forintot) érő hajót. Sőt, küldenek neki ajándékba egy 700 eurót érő A keretet, vagyis a hajónak azt a részét, amin a navigációs fények vannak. A nőnek már csak egy motort kell szereznie, és ki is hajózhat a talált ladikkal.

Mivel a hajó akár három tonna elszállítására is képes, Rhoda nemcsak élményhajózásra, hanem a juhai szállítására is használni fogja – írta a 24.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!