Görögországban várják a turistákat

A hotelek és szállodák június elsején, hétfőn megnyitottak. A repülő- és hajójáratok jegyárai csökkentek, ez pedig még vonzóbbá teheti Görögországot a külföldiek számára.

Mivel a gazdaság bevételeinek mintegy 20 százaléka a turizmusból származik, az ágazat beindítása létfontosságú az ország számára. A kormány reméli, az, hogy megfékezték a vírust, hitelessé és biztonságossá teszi az országot a látogatók szemében.

Egyelőre csak az athéni repülőtér fogad járatokat, június 15-től már a szaloniki is. Egyelőre minden turistát kötelező koronavírus-tesztnek vetnek alá és karanténba is kell vonulnia, június 15-től azonban ez már csak az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség által magas kockázatúnak nyilvánított országokból, azaz Belgiumból, Olaszországból, Spanyolországból, Nagy-Britanniából vagy az Egyesült Államokból érkezőkre vonatkozik.

Július elsejétől további lazítások várhatók. A tervek szerint egy hónap múlva már minden görögországi nemzetközi repülőtér fogadhat járatokat és többnyire csak szúrópróbaszerű teszteket végeznek majd – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!