Változások a balatoni kompközlekedésben

A Bahart kompjait május 4-től újra használhatják a gyalogosok, a motorosok és a kerékpárosok, ám a szájmaszk, illetve a másfél méteres távolság betartása kötelező.

Ismét elérhetővé válik a kompszolgáltatás a motoros, kerékpáros és gyalogos utasok számára. A kompok fedélzetén is kötelező a szájmaszk viselése, illetve az előírt minimális 1,5 méteres távolságtartás egymástól. A gépjárművel utazók a jegyváltás és utazás ideje alatt kiszállhatnak a kocsiból szájmaszk kötelező viselésével és az előírt távolságtartás betartásával.

A Bahart március 24-én életbe léptetett átmeneti rendelkezései a kompszolgáltatás tekintetében továbbra is érvényben maradnak. Ennek értelmében az előzetesen meghirdetett éves menetrendben rögzítettekhez képest az aktuális járatindulás és napi üzemelési időszak a következő:
Szántódrév kikötőből 7 és 19 óra között 60 percenként minden egész órakor, Tihanyrév kikötőből pedig 7.15 és 19.15 között 60 percenként, minden óra 15 perckor indulnak a kompjáratok.

Az átmeneti időszakban mind Szántódrév, mind Tihanyrév kikötőben egy autós pénztár üzemel a jegyváltás biztosítása céljából. Mosdóhasználatra a kompok fedélzetén továbbra sincs lehetőség, a hajók zárt utasterét az utazók nem használhatják. A Bahart – szem előtt tartva az utazóközönség, valamint a munkatársak egészségének védelmét – továbbra is kéri az utasok közreműködését, hogy a jegyek megváltásakor körültekintően járjanak el, mellőzék a készpénzes fizetést és lehetőség szerint használják érintős bankkártyájukat.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!