Interaktív utazás David Attenborough-val

A David Attenborough’s Barrier Reef honlapon interaktív utazást tehetünk a Nagy Korallzátony környékén. Utunk során kiválaszthatjuk, hogy merre menjünk, mit nézzünk meg, közben pedig követhetjük magunkat a térképen, hogy egy állomást se hagyjunk ki.

A virtuális kalandozás írott információs anyagait HD-minőségű videók és régi archív felvételek egészítik ki. Az egész honlap olyan, mint egy széles akvárium, amiben kedvünkre búvárkodhatunk. Vagy repülőre ülhetünk és a magasból tekinthetünk le a partszakaszra, amit majd körbejárunk.

A projekt bevezető videójában Attenborough elmondja, hogy ez a világ egyik leglátványosabb, legösszetettebb, legtörékenyebb ökoszisztémája, ahol 1500 halfaj és több száz különböző korall talált otthonra. És az életüket megnézhetjük a kanapénk kényelméből.

Ha megnyitjuk az oldalt, akkor a beköszöntő után egy térkép nyílik meg, amin öt állomás közül választhatunk: az első a Tökéletes Zátony, ahol még a tenger fenekének a hangjaiba is belehallgathatunk, a második a Zátony Megértése, a harmadik helyszínen az SS Yongalo roncsát találjuk, a negyedik a Heron-, az ötödik pedig a Lady Elliot-sziget.

A helyszínek között az Alucia felfedezőhajóval utazunk, és ha minden megnéztük az egyik helyszínen és tovább megyünk a másikra, akkor megkapjuk a megtett kilométerek és órák számát is.

Az oldal egyelőre csak angolul érhető el, de ez az eddigi legigényesebben és érdekesebben kialakított, letöltések nélküli, tudományos honlap, amivel a karantén ideje alatt találkoztunk – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!