Hatalmas balatoni fejlesztések jönnek

2019. augusztus 12.
Címkék :



A Balaton térségében 2020 végéig 18 uniós fejlesztést hajtanak végre 20 milliárd forintból, ezek közül kiemelkedik a Balatonfüredet, Hévízt, Tihanyt és Badacsonyt érintő beruházás.

Országszerte 700 panziót fejlesztenek, amelyek közül 120 a Balaton közelében van. Emellett 10 szállodát újítanak fel, 13 új is épül, valamint az összes balatoni csúszda megújul.

Az idén 15 település 30 szabadstrandja újul meg, 3 milliárd forintból. Ezzel folytatódik a tavalyi fejlesztés, amely során 55 fizetős strandot újítottak fel, összesen 2 milliárd forintból.

A magyar turizmus átalakulóban van, hiszen a korábbi évtizedekhez képest kevesebb, 3-4 éjszakát töltenek a vendégek egy-egy helyen. Viszont több helyre ellátogatnak, minél több élményt szeretnének átélni ez alatt az időszak alatt.

Az idei év első felében 773 ezer vendég 2,1 millió éjszakát töltött a Balaton térségében. A balatoni vendégek háromnegyede belföldi, a külföldiek többségében Németországból, Oroszországból, Ausztriából érkeznek, emellett folyamatosan nő a román, kínai, szlovák és holland vendégek száma – írta az MTI.



   - ha tetszett, ajánld másoknak is!