Jeanneau Sun Odyssey 410 – Innovatív családi túrahajó

A Jeanneau Sun Odyssey nyolcadik generációs modellje elérhetővé teszi a vitorlázás élményének eddig ismeretlen távlatait. A termékvonalra jellemző időtlen elegancia, kényelem és kiemelkedő biztonság mellett innovatív megoldások szolgálják az egész család kényelmét.

A Marc Lombard tervei szerint készült Sun Odyssey 410-esen az abszolút kényelem teszi egyedülállóvá a hajózási élményt. A fedélzet egészen biztonságosan körbesétálható, köszönhetően az akadálymentesített, a hajó fara felé lejtős oldalfedélzeteknek. A vitorlás 41 lábas méretét figyelembe véve ez egy egészen bravúros mérnöki megoldás, ami kategóriájában egyedivé teszi a hajót. Továbbá a kokpitben központosított csörlők, illetve két kormányállás segítségével erőlködés nélkül, komfortosan irányítható a vitorlás. A megszokottnál alacsonyabb boom pedig megkönnyíti a vitorlák kezelését, valamint nagyobb vitorlafelületet tesz lehetővé.


A Jean-Marc Piaton által megálmodott belső terekben az innováció az esztétikumot és a kényelmet szolgálja. A termékvonal esetén már bevált beltéri megoldások, illetve a modern, letisztult formák markánsan megjelennek a fedélzet alatt. Például az oldalfalakon két sorban helyezkedő keskeny, hosszúkás ablakok, illetve tetőablakok páratlanul világossá és barátságossá teszik ezt a jachtot. A hajó méretéhez képest meglepően tágas helyiségek létrejöttéhez hozzájárult a tér szokatlan, ám lenyűgöző hatású tagolása.


A szalont az egymással szemben található két kényelmes, beszélgetésre hívogató kanapé uralja, amelyekkel részben párhuzamosan fut a konyhapult. A sok rejtett tárolóval ellátott, a kanapék mögé trükkösen benyúló pult és a beépített konyhaszekrény remek megoldás, hiszen az élettértől nem vonnak el teret. A tűzhely túloldalán a kifogástalanul felszerelt konyha nagyobbik fele folytatódik L alakban. Ez a kialakítás korábban remekül bevált a Sun Odyssey vitorlásokon, hiszen meglepően sok polcnak és konyhai eszköznek jut benne hely. A konyhapult mögött a hátsó kabinok, illetve a fedélzet felé indulva megtaláljuk a technikai panelt egy kényelmes íróasztal fölött beépítve. Így a belső tér fizikailag és vizuálisan is maximális méretűvé válik.


A hajó orrában található a tulajdonos lakosztálya, amely minden túlzás nélkül otthoni kényelmet biztosít méretes franciaágyával, zuhanyzójával és gardróbjával. A hajó farában található két vendégkabin is prémium méretű ágyakkal hívogat, hiszen a Jeanneau célja a tökéletes komfort megteremtése éjjel-nappal, minden utas számára.


Igény szerint egy vagy két fürdőszobával, illetve kettő vagy három kabinnal, tehát összesen négyfajta kivitelben rendelhető a Sun Odyssey 410-es. A kétkabinos elosztás esetén a hajó farában lévő helyiség is tökéletesen alkalmas a tulajdonos elszállásolására, méreteinek és saját gardróbjának köszönhetően.


A modell kétségkívül tökéletesen megtestesíti a Jeanneau krédóját, miszerint a kiemelkedő minőségű hajó kiemelkedő minőségű hajózási élményt biztosít. Nem véletlen, hogy a Cruising World az idén az Év hajójának választotta a közepes méretű túrahajó 38 láb felett kategóriában a Sun Odyssey 410-est.


(Hajóbemutatónk teljes terjedelmében elolvasható az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!