Prestige 680 – A tökéletes szinergia

2018. december 17.
Címkék :

A méltán népszerű Prestige luxusmotorosok sorába illeszkedő 21 méteres jacht a legújabb technológiai megoldásokkal kényezteti mindazokat, akik valóban otthon szeretnek lenni a tengeren. A francia eleganciát tükröző hajó kialakítása nyolc utas részére biztosít élvezetes és kényelmes tartózkodást.

A Prestige motorosok merész és időtlen eleganciát sugalló vonalai azonnal szembetűnnek a 680-as hajótestén. A jacht minden részletét igényes gondossággal alakították ki, kiemelkedő minőségű anyagok használatával, mint a corian pultok és a tík járófelületek. A high-tech kompozitanyagok használatával létrehozott könnyű és erős hajótest szerkezeti kialakítását a két Volvo IPS 1200 motor elhelyezése határozta meg.


A Prestige 680-as flybridge-e három önállóan értelmezhető, ám nem elszeparált térre tagolódik. A szabadtéri kormányállást és az előtte elterülő többszemélyes napozóágyat összeköti a kapitányi ülőpad mellett igény szerint ülő- vagy fekvőhelyként szolgáló pad, közös pihenőteret alkotva. Középen egy minikonyhapult található hűtővel, elektromos grillel és mosogatóval felszerelve, amellyel szemben kisebb kanapén helyezhetik magukat kényelembe az utasok. A flybridge hátsó részén pedig tágas étkező található L alakú kanapéval.


Az első fedélzet kétszemélyes napozóágyának és az előtte kialakított ülőhelyeknek saját biminitetejük van. A hátsó fedélzeten kialakított, pohártartóval felszerelt kültéri étkező árnyékoló rolója a hajó fara felől érkező felkelő vagy lemenő nap alacsony sugarait fékezi meg.


A főfedélzet minden oldalról lesötétített tolóajtókon át érhető el. A belső tereket egységes, letisztult stílus jellemzi, modern berendezéssel, a lehető legtöbb természetes fénnyel és szabad mozgástérrel, ugyanakkor meghitt légkörrel és minden utas részére kellő privát szféra biztosításával.


A hátsó fedélzet felől a szalonba lépve L alakú kanapé és dohányzóasztal fogadja az utast, amely néhány mozdulattal négyszemélyes étkezőasztallá átalakítható. A fedett étkezővel szemben található a bárpult és a konyha, amely háromállásos indukciós főzőlappal, hűtőszekrénnyel és kombinált mikrohullámú-grill sütővel felszerelve igazi látványkonyhaként funkcionál.

Előrehaladva érünk a nappaliba, ahol L alakú kanapé, fotel és dohányzóasztal kínál otthonos pihenést a televízió előtt. Előretekintve a kétszemélyes fedett kormányállás található, jobb oldalt minden igényt kielégítő technikai felszereltséggel, némiképp elkülönülve a társas tértől.


A hajó orrában alakították ki a tulajdonos kabinját, amely a nappaliból közelíthető meg. Két oldalsó és három tetőablak teszi világossá és tágassá a teret, amelyet bézs és barna árnyalatok uralnak. A franciaágy mellett kanapé és gardrób is bőven elfér a lakosztályban. A hozzá tartozó tágas fürdőszoba zuhanyzóval és dupla mosdókagylóval felszerelve hosszabb utazás során is teljes komfortérzetet biztosít.

(Hajóbemutatónk teljes terjedelmében elolvasható az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!