Ezekre a helyekre utaznánk a legszívesebben

2018. november 12.
Címkék :

A repjegy.hu csaknem hatvanezer embert kérdezett meg arról, hogy hová utaznának el legszívesebben. A dobogóra Bora Bora, New York és Havanna.


Az idén dominálnak az egzotikus úti célok, miközben a közeli és általában nagyon népszerű európai városokból csak egy fért fel a listára, Barcelona. A nagy kedvencek közül se London, se Róma, sem pedig Párizs nincs a top 10-ben. Sőt a legnépszerűbb egyesült államokbeli városokból is csak kevés szerepel a listán.

Talán a legnagyobb meglepetést Francia Polinézia legismertebb szigete, Bora Bora jelenti. Ez a távoli hely tavaly még az első 10-be sem jutott be, az idén pedig már ezt az úti célt választották a legtöbben. Olyan városokat utasított ezzel maga mögé, mint az eddigi évek abszolút nyertese, New York, amely azért az idén is előkelő pozícióban, a második helyen végzett.

Bora Bora mellett felbukkantak további új szereplők is, például az Indiai-óceán paradicsomi szigetcsoportja, a Seychelle-szigetek, a hangulatos karibi szigetország, Kuba és az Egyesült Arab Emírségek egyik legfelkapottabb városa, Dubaj. A Maldív-szigeteket, Balit és Hawaiit viszont az idén sem tudta elmozdítani semmi a magyarok bakancslistájáról.

Az álom-úticélok idei top 10-es listája

1. Bora Bora
2. New York
3. Havanna
4. Maldív-szigetek
5. Seychelle-szigetek
6. Barcelona
7. Honolulu, Hawaii
8. Dubaj
9. Sydney
10. Bali

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!