Csokihotel várja az édesszájú turistákat

2018. október 10.
Címkék :

Jean-Luc Decluzeau, a francia csokoládékészítő álmodta meg, majd készítette el ezt a mesébe illő házikót, amely a porcelánról híres Sévres városában található. Kívülről teljesen úgy néz ki a ház, mintha egy fából épült házikó lenne, pedig valójában 1,5 tonna csokiból készült.


A kunyhó 18 négyzetméter, de ennek minden egyes kis szöglete valódi csokoládé: csokiból vannak a falak, a tető, a tűzhely, a komódok, az óra, a bögrék, a tányérok. Ha valakinek nem lenne elég a benti látvány, akkor kisétálhat a házikóhoz tartozó udvarra, ahol egy fehér csokiból készült tavat és egy csokoládéból készült virágágyást találhat.

Emellett a csokiház megálmodója workshopokat is tart a vendégeknek, ahol megtanítja, hogy hogyan kell mini csokiházikót készíteni.

Jean-Luc Decluzeau célja a projekttel, hogy másokkal is meg tudja osztani a csokoládé iránti szenvedélyét és szeretetét, és reméli, hogy a vendégeknek egy egyedülálló, édes és életre szóló élményben lesz itt részük. A foglaláshoz viszont nagyon szemfülesnek kell lenni, hiszen csupán egy-két éjszakára adják ki egy hónapban – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!