Emelkedik a Balaton vízszintje

2018. szeptember 5.
Címkék :

Ismét emelkedik a Balaton vízszintje. Rendkívülinek számít, de nem egyedülállónak, hogy a Balaton térségében az elmúlt 72 órában leesett annyi csapadék, ami bőven több, mint amennyi egész szeptemberben szokott esni.

A vizugy.hu adatai szerint kedd reggel 113 centiméter volt a Balaton átlagos vízállása, ugyanakkor – a szélviszonyoknak és a további csapadéknak is betudhatóan – este a siófoki mérce már 123 centimétert, és a legalacsonyabb értéket mérő keszthelyi mérce is 116 centimétert mutatott. (A szabályozási vízszintmaximum 120 centiméter).


Az elmúlt napokban a térségbe érkező ciklonban sávok alakultak ki, és ezekben hullott le nagy mennyiségű csapadék. Az elmúlt 72 órában Keszthelyen 103, Fonyódon 88, Siófokon 77, Balatonkenesén több mint 100 milliméternyi csapadékot mértek.


A ciklon lassan tovább vonul az üdülőrégióból. Szerdán már kevesebb lesz a csapadék, a csütörtök pedig már száraznak ígérkezik, és már a nap is kisüthet. Hétvégétől ismét változékonnyá válik az időjárás, de a mostanihoz hasonló mennyiségű csapadék már nem várható – írta a hírbalaton.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!