Így nyaralnak a magyarok

2018. június 14.
Címkék :

Elsősorban az ár és az elhelyezkedés alapján választunk belföldi szálláshelyet.

Honfitársaink főként az ár, az elhelyezkedés, valamint a szállodában és környékén található programlehetőségek alapján választanak belföldi szálláshelyet, ugyanakkor a szolgáltatások minősége és a csillagok száma is fontos – derül ki egy országos reprezentatív kutatásból.


A megkérdezetteknek ötfokú skálán kellett értékelniük az egyes szempontokat, és az említett ár, elhelyezkedés és programkínálat végeztek 4-esnél jobb átlaggal. Fontosnak bizonyult még a szobák mérete és felszereltsége (3,9), a medencék és vízfelületek mennyisége (3,8). Kiderült ugyanakkor, hogy a magyarok olyan szempontokra is figyelnek, mint a termálvizes medencék (3,7), a wellness-szolgáltatások (3,7), a szálláshely minősítése (3,7) és a gyerekbarát szolgáltatások (3,4).
A kutatás eredményei alapján a legtöbben (29,2 százalék) wellnesshétvégére vennének igénybe belföldi szálláshelyet, ezt követi a néhány napos városlátogatás (25,6 százalék). Huszonkét százalék válaszolta, hogy hosszabb, egyhetes üdülésre menne belföldi szálláshelyre.


Amikor belföldi szálláshelyet választunk, főként internetes fórumokból, közösségi médiából tájékozódunk (63 százalék), mellettük a barátok, ismerősök véleményére hallgatunk leginkább (62 százalék). Szintén odafigyelünk a szállás honlapjára (40 százalék), valamint a hirdetésekre (22 százalék) és az utazási irodák információit is figyelembe vesszük (14 százalék).


Fontos az is, hogy melyek azok a tapasztalatok, amelyek miatt egy szálláshelyre visszatérünk. A legtöbben a tisztaságot jelölték meg (86 százalék), de a barátságos személyzetet (73 százalék), az ételek és italok minőségét (62 százalék), valamint a wellness-szolgáltatások színvonalát (56 százalék) is fontosnak tartotta a többség – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!