Futurisztikus szuperjacht

2018. március 25.
Címkék :

A 377 lábas Tuhura ősibb alapokon nyugszik, mint gondolnánk. A Lobanov Design Studio egészen a polinéz kenuig nyúlt vissza a formatervezés során, mellyel az őslakosok a régmúltban a Csendes-óceánon keltek át. Miután megtalálták a tökéletes formát, „kissé” felnagyították és megtöltötték a legmodernebb technikai megoldásokkal. Az eredmény kétségkívül lélegzetelállító.

A belsőépítészeti megoldásokért felelős olasz mérnök, Achille Salvagni, szintén kölcsönzött ötleteket a kenu alapformát ihlető régióból. A békét és nyugalmat árasztó organikus formákat tíkfa, bronz és tatami burkolatok fedik, melyek időtlenséget és eleganciát kölcsönöznek a grandiózus tereknek.

Az Oceanco korszakalkotó műszaki megoldásai közül érdemes kiemelni az ablakokat, melyek belülről tökéletes kilátást biztosítanak, kívülről viszont teljesen belesimulnak a hajótestbe, töretlenné téve a külső forma dinamizmusát. A hibrid Azipod hajtómű ellentétes irányba forgó hajócsavarjai a kereskedelmi hajókon már bizonyították hatékonyságukat, 18 csomós végsebességet biztosítva a fenséges jachtnak.

A hajó neve egyébként maori nyelven felfedezést jelent. Ezt a minden ízében innovatív hajót nem is lehetne találóbban elnevezni, hiszen a jól bevált ősi megoldások és a páratlan technikai fejlesztések olyan új harmóniáját testesíti meg, melyről első ránézésre nem is olyan könnyű elhinni, hogy nem a jövőből érkezett.

Forrás: http://robbreport.com/motors/marine/oceanco-project-tuhura-2780830/

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!