Újra változik a balatoni kompmenetrend

Az elmúlt két év tapasztalatai és az utasvélemények alapján a Bahart már március 14-től bevezeti a 40 percenkénti járatindítást a balatoni kompokon, valamint este meghosszabbított üzemelési időben indulnak az utolsó hirdetett járatok, ezzel is kiszolgálva az első tavaszi hosszú hétvégétől várt emelkedett utasszámot a Balatonnál.

A kora tavaszi időszakban – 2018. március 14. és április 26. között – Szántódrévből 6.40 és 18.40, Tihanyrévből 7 és 19 óra között 40 percenként közlekednek a kompok. A kiemelt hétvégéken várható nagyobb forgalom esetén a menetrend felfüggesztésével folyamatos indítással készül a Bahart a balatoni közlekedés minél rugalmasabb és hatékonyabb lebonyolítására.

A Bahart kompszolgáltatását 2017-ben éves szinten több, mint 1,14 milliós utas vette igénybe, mindamellett, hogy a tavalyi év első hónapjaiban a fagyos időjárás következtében 51 napig szünetelt a szolgáltatás. A balatoni kompszolgáltatás szezonon kívüli kihasználtságjavulását jól mutatja, hogy 2018. február 28-ig az év első két hónapjában több mint 22 500 embert és 10 100 gépjárművet szállítottak a balatoni kompok, ami 33 százalékkal több, mint 2016-ban, amikor ugyanilyen időszakra nézve rendelkezésre állnak bázisadatok. 2018-ban változatlan díjon biztosítja a Bahart a kompközlekedéssel kapcsolatos szolgáltatásait, díjemelés nem történt.

Az idén is sok, rendszeresen komppal utazó él a Bahart tavaly bevezetett saját kedvezménykártyája, a Bahart Joker Kártya nyújtotta kedvezményes, akár 20 százalékkal olcsóbb utazási lehetőségével. A Bahart kártyák bevezetésével jelentősen bővült a kedvezményesen igénybe vehető szolgáltatások köre, hiszen a kártyaegyenleg a kompközlekedés mellett bármely menetrendi, séta-, főidényi tematikus programhajóra, sőt a gyorshajókra is felhasználható.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!