Megnyitott a Budapest Boat Show

Megnyitotta kapuit a Budapest Boat Show, amely vasárnapig várja a látogatókat a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

A kiállítás az idén 27. alkalommal vár mindenkit, aki érdeklődik a hajózás és vízi sportok iránt, legyen az profi versenyző, hajós szakember vagy csak érdeklődő. A Budapest Boat Show évek óta átfogó körképet ad a hazai hajós piacról, hiszen itt mutatkozik be az ország teljes palettája a témában, legyen szó vitorlás, motoros vagy elektromos hajóról, hajózáshoz kapcsolódó szolgáltatásról vagy kiegészítőről, felszerelésről.

A korábbi évekhez hasonlóan az elmúlt év legnagyobb újdonságai is helyet kapnak a két pavilonban az Újdonság Pályázatnak köszönhetően. Bemutatkozik többek között a Bavaria legújabb elektromos hajója, az E34 Sedan, amely első helyet nyert a pályázaton. Második helyen végzett az RS Venture Connect ParaSail vitorlás, a dobogó harmadik fokára pedig a Hírös Yacht Club Kft. WaveBoat 444-es modellje kerül. Hajózáshoz kapcsolódó termékek és szolgáltatások között az első helyet az NS360 Pro vezeték nélküli taktikai kompasz szerezte meg. Mögötte végzett a DSPA5 kézi tűzoltó eszköz, harmadik helyet szerzett a DO-Q-Ment Kft. DOQdrive elnevezésű magánhitelesítő mobilmegoldása.

Az újdonságokat részletesebben is bemutatkoznak pénteken, a hivatalos megnyitó után zajló Újdonság Pályázat beszélgetésen a Generali Kikötő Színpadon. Itt olyan témákban kerül sor előadásokra, mint az 50. Kékszalag Erste Nagydíj, a Bahart aktualitásai, de több hazai versenyző és versenyszervező is megfordul a színpadon.

Újra várja az érdeklődőket a Programsziget, amely új helyszínen, az F pavilonban kap helyet. Itt a látogatók hajószimulátorra, demovitorlással találkozhatnak és újra felépítik a Bemutatómedencét is, amely egész nap színes bemutatóknak és tesztvitorlázásnak is helyszínt nyújt.

A kiállítás az idén csak hajósokat lát vendégül, hiszen elmarad a Budapest Motor Fesztivál, amely tavaly óta kísérő eseménye a rendezvénynek. Ennek következtében a szervezők a jegyárakat is lefelezték. Hajóvezetői engedéllyel pedig még ennél is kedvezményesebben lehet bejutni a kiállítás minden napján.

A Budapest Boat Show 2018-ban újra Exkluzív Nappal nyit, így csütörtökön a szakma és az üzletkötések kerülnek előtérbe. Ezen a napon a drágább belépő parkolásra is jogosít. Online jegyvásárlásra a kiállítás honlapján nyílik lehetőség, ahol bővebb információ található a rendezvényről és a programokról is. A Budapest Boat Show fő támogatója a Generali Biztosító Zrt, stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és autós partnere az Audi.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!