Beneteau Gran Turismo 50 – Lenyűgöző elegancia

2017. november 28.
Címkék :

Már maga a motorhajó-kategória bizonyítja, hogy az elegancia, a vízi luxus és a valódi lendület egyáltalán nem zárja ki egymást. A Beneteau új zászlóshajója, a Gran Turismo ötvenlábas mérete imponáló, ahogy Volvo-fejlesztésű, 435 lóerős ikermotorja is.

A Beneteau GT 50 eleganciáját a Nuvolari Lenardnak és a tehetséges Andreani Designak köszönheti. A maximális kényelem érdekében a hajót olyan fedélzeti technológiával látták el, mint a tabletről irányítható hőfokszabályzó, világítás vagy hifirendszer.


A Beneteau nagyot alkotott a hajótest megtervezésével. Felfedezték az összefüggést, hogy az eleganciát nem lehet keretek közé szorítani, ezért igyekeztek a vízi járművön minél nagyobb szabad tereket kialakítani.


A Beneteau legújabb fejlesztése, az AirStep 2 vízelvezető technológia jelentősen lecsökkenti a motorhajó közegellenállását. Ennek köszönhetően a hajótest oldalra vezeti el a szemből kapott szelet, majd a kialakított barázdák segítségével a hajótest mögé, valamint a has alá vezeti az áramlást a vízbe.


Amennyiben ez az aerodinamikai trükk nem lenne elég, akkor el kell mondani, hogy a Beneteau ugyan saját fejlesztésű motorral szereli fel a Gran Turismót, azonban a két, egyenként 435 lóerős erőforrás valójában a Volvo fejlesztése, amelyhez IPS 600 propulziós rendszer is csatlakozik. Vagyis a nagymotoros gyors és kényelmes utazást tesz lehetővé, mindezeken felül környezetkímélő és még a fogyasztása is optimális.


Már a belső kialakítás szellőssége is a kényelmet, a luxust hivatott éreztetni a fedélzetre lépővel, de természetesen a belső kialakítás sem maradhatott el ettől. A kényelmes szalonban fényes terek, finom párnázott anyagok és elegáns diófa betétek szédítik az embert.

(Hajóbemutatónkat teljes terjedelmében elolvashatja az Aqua Magazin legújabb számában.)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!