Tíz év munkájának gyümölcse: J24 világbajnoki győzelem

2024. október 10.
Címkék :

Kevés inspirálóbb dolog van annál, mint látni, hogy valaki elér valamit, amiért hosszan és keményen kellett küzdenie, és ami hatalmas elkötelezettséget igényelt.

Amikor Travis Odenbach és legénysége (Honeybadger) az első helyen haladt át a célvonalon a 2024-es Beecher’s Handmade Cheese J/24 világbajnokság (szeptember 28. és október 5. között) utolsó futamán, az már a harmadik győzelmük volt a kilenc futamos sorozatban. Odenbach számára a világbajnoki győzelem egy évtizedes, céltudatos munkával jellemezhető, kemény versenyzői időszak csúcspontja volt, amely magában foglalt különböző J/24-es világbajnokságokon elért második és harmadik helyezéseket, valamint egy amerikai észak-amerikai bajnoki címet. Az már csak hab volt a tortán, hogy a Honeybadger percekkel a második előtt ért célba az 56 hajós mezőnyben.

A kétszeres világbajnok Keith Whittemore ezúttal kívülről szemlélte az eseményeket, és éppen ő adta el Odenbachnak a győztes J/24-es hajót egy észak-amerikai bajnokságot követően, azzal a megjegyzéssel, hogy „ezzel fogod megnyerni a J/24-es világbajnokságot Seattle-ben”. Odenbach és a Honeybadger legénysége mellé Mike Ingham és csapata (USA 5443), valamint a Kohei Ichikawa vezette egység (JPN 5450) állhatott fel a dobogóra. A teljes végeredmény – együtt olyan alkategóriákkal, mint amatőr, női, U25 – itt böngészhető.

A 2024-es Beecher’s Handmade Cheese J/24 világbajnokság Seattle városa számára is hatalmas sikert jelentett, a versenyzők között pedig teljes volt az egyetértés, hogy hogy az öt nap kilenc futama rengeteg szép kihívást tartogatott. Ezért is lehet, hogy bár a J/24-es nem épp modern hajó, a vitorlázók mégis rajonganak érte.

Összefoglaló film a 2024-es J24 világbajnokságról:

YouTube video

fotók: Dennis Pearce

forrás: sail-world.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!