Remek szezonnak örülhetett a Csavargőzös

A korábbiaknál sikeresebb szezont zárt a Csavargőzős nyáron, ám így sem volt könnyű ez a szezon.

Az idei év a Csavargőzösnél eléggé hullámzó volt, a kánikula nem tett jót a látogatottságnak, mert a hajó annyira felmelegedett, hogy a múzeumba nem tudtuk beengedni a látogatókat – mondta Kopasz Árpád, a csavargőzös múzeum vezetője. A kinti 35 fok, ami este sem ment 30 alá, bent elviselhetetlen volt és még a klíma sem hűtötte le. Az árvaszúnyogok sem könnyítették meg a dolgunkat, olyan mennyiségben lepték el a hajót, hogy szintén ki kellett hagyni napokat, mert ha beletapossuk a rovarokat a padlóba, újra kell festeni.

Ezzel együtt is elégedett volt az idei nyárral, hiszen sokan keresték fel a 152 éves gőzhajót. Minden évben megszervezzük a gőzcsónak-találkozót, s idén először azt találtuk ki, hogy tegyünk még mellé valamit a szárazföldön is – mondta.

Adódott az ötlet, hogy veterán autók látogassák meg a 152 éves Csavargőzös Műemlékhajót – tette hozzá Kopasz Balázs, a Balatoni Hajós Kultúráért Egyesület vezetője. A Gurulj ide! rendezvényeken több olyan autó is volt a gőzösnél, amelyekből csak néhány példány tekinthető meg Európában. A május végi Gurulj Ide! Veteránjármű és Cyclekart találkozóra eljött a speciálisan felkészített kétütemű Wartburgjával Márta Károly is, aki Vásárhelyi Csabával vágott neki ez év elején a közel 20 ezer kilométeres Budapest–Bamako–Budapest távnak – írta a sonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!