650 ezer dollár egy nem létező jachtért

A Metaflower NFT Super Mega Yachtot 149 ETH-ért (Ethereum) adta el a Sandboxban a metaverzum fejlesztője, a Republic Realm.

A metaverzum a valós világon túli világ. A technológia különböző elemeit ötvözi, beleértve a virtuális valóságot, a kiterjesztett valóságot és a videót, így a felhasználók „élhetnek” a digitális univerzumban. Ezek a virtuális terek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy egy számítógéppel generált világban interakcióba lépjenek egymással, határt csak a tervezők kreativitása szab.

Ahogy egyre több ember merül el ebben a virtuális világban, úgy nő a virtuális termékek minősége is. Ez vezette a Republic Realmot a Metaflower jacht kifejlesztésére és megtervezésére: az első NFT megajachtot 149 ETH-ért, azaz 650 000 dollárnak megfelelő összegért adták el.

A Sandbox metaverzum egy virtuális játékvilág, ahol a játékosok felépítik, birtokolják és pénzzé teszik virtuális élményeiket.  Ez azt jelenti, hogy az emberek luxuscikkeket, például jachtokat vásárolhatnak és adhatnak el. Ez történt a Metaflowerrel is.

A Republic Realm 100 privát szigetet hozott létre a platformon, így a szuperjacht a digitális világban utazhat, és utánozhatja a jachttulajdonosok életstílusát. Mivel a szigetek száma limitálva volt, a felhasználók rekordidő alatt vásárolták meg őket: kevesebb, mint 24 óra alatt az összes gazdára lelt, úgy, hogy darabonként 63,9 ETH-ba (körülbelül 280 000 dollár) kerültek.

A Metaflower szuperjacht azonban exkluzívabb, mint a fantázia-szigetek, mivel egyedi fejlesztés. Ultraluxus megajacht DJ-pulttal, helikopterleszállóval (két teljesen működőképes helikopterrel), pezsgőfürdővel, táncparkettel és egyéb kényelmi berendezésekkel. A Fantasy Collection egyúttal hozzáférést biztosít a The Fantasy Marina kikötőhöz is.

Mi az a metaverzum?

Új keletű fogalom, olyan teret jelent, ahol az emberek játszhatnak, létrehozhatnak, birtokolhatnak és irányíthatnak egy játékosok által létrehozott világot. Hogy egy közelmúltbeli példával éljünk: nagyban hasonlít a Minecraft-ra. A célok teljesítésével SAND-okat vagy NFT-ket lehet keresni. A SAND a metaverzum virtuális pénzneme, amely lehetővé teszi, hogy földeket és eszközöket vásároljunk vagy adjunk el, és valódi pénzértékkel bír.

A NFT a Non-Fungible Token rövidítése, ezek olyan virtuális „zsetonok”, amelyeket a digitális biztonság és a hitelesség érdekében a blokklánccal hoznak létre (afféle virtuális pénzverde – a szerk.). Egyedi, oszthatatlan és nem cserélhető, vagyis valódi digitális tulajdonjogot tesz lehetővé. A jelenlegi árfolyamon az NFT-k darabonként több mint 4000 dollárt érnek, de az értékük a nyújtott élménytől függően növekszik. A Metaflower ékes példája a metaverzumban értékesített luxus NFT-knek.

Metaflower, a metaverzum koronaékszere:

YouTube video

fotók: nftplazas.com, ultcoin365.com

forrás: nauticalchannel.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!