Bulizzunk a Karib-szigeteken!

nineCaribbeanpartyplaces_04_StBarth_sailingmagazinenet_658Ami nappal türkizkék víz, simogató szél, fehér vagy rózsaszín homokban pihenés, az napnyugta környékén elkezd átalakulni, hogy a sötétben elnyerje végső formáját: ízletes koktélok, vérpezsdítő zene, a végén esetleg a napkelte.

Jamaica
Egyértelmű választás, ha visszafogott ritmusú, de azért egyedi partira vágyunk. Semmi sem hasonlítható ugyanis az óceán hullámai, az élő reggae és a rumpuncs alkotta koktélhoz. Az ország művészeti élete, kultúrája és egyedi zenei világa ráerősít a karibi hangulatra.
Számtalan pazar hely hívogat, a legjobb Negril, ahol Rick kávézója (Rick’s Café) és a Floyd-féle Pelican Bar akkor is kötelező elem, ha csak rövid időt töltunk a városban. Utóbbi ráadásul csak bocival közelíthető meg! Amennyiben fényűzőbb környezet és féktelen bulik után ácsingózunk, keressük a hoteleket: a Montego-öbölben a Wild Orchid tíz étkezővel, nyolc bárral és egy kaszinóval hívogat, míg a Moon Palace Jamaica Grandén nyolc bár és egy kaszinó van, viszont hetente más-más téma köré fűzik fel az éjszakát a diszkóban.

nineCaribbeanpartyplaces_01_Rick_pinterestcom_658

St. Kitts & Nevis
Itt a rendezvények központja a tengerpart, amelyen sok helyütt buja növényzet terpeszkedik, plusz van még egy a környék fölé magasodó vulkán is. St. Kitts új kikötője, a Christophe Harbour szomszédságában ott az elegáns Salt Plage, de a fesztelen hangulatért érdemes elzarándokolni a sziget számtalan tengerparti bárjának valamelyikébe. A South Frigate Bay színes és harsány kínálatát szépen ellenpontozza a Nisbet Plantation Beach Club koktélozója, ahol rumpunccsal és tengeri herkentyűkkel töltik fel a büfépultokat, a háttérben pedig helyi zenekarok szolgáltatják a talpalávalót.

nineCaribbeanpartyplaces_02_StKitts_hotel-rnet_658

Jost van Dyke, Brit Virgin-szigetek
Mindössze négy mérföldes hossza ellenére méltó kihívója a nagyobb helyeknek, már csak a Soggy Dollar miatt is. Itt a vendégek úszva érkezek a bárba, a világhírű Painkiller-koktél (sötét rum, kókusztej, ananász, narancslé, szerecsendió) pedig mindent visz. Szilveszteri bulihoz a Foxy’s Bart ajánljuk, ott minden évben felépítenek egy méretes színpadot, ahol aztán valamelyik környékbeli banda nyomja reggelig.

nineCaribbeanpartyplaces_03_Soggy_cruzbaywatersportscom_658

St. Barths
Gyűjtőhelye a hírességeknek, ha szeretnénk véletlenszerűen összefutni egy-két világsztárral, ide irányítsuk a hajót! Fehér homokkal fedett tengerpartjain van néhány kocsma, de az igazi bulik a nagyobb hajókon és a parti villákban zajlanak. Kivéve a márciust, amikor a St. Barth Bucket Regattának köszönhetően a kikötőben jelentősen megnő a vitorlázók koncentrációja.

nineCaribbeanpartyplaces_04_StBarth_sailingmagazinenet_658

Trinidad
A karnevál itt az egész térségben hagyomány, de itt művelik a legprofibban. A színek, zenék és tánc kavalkádja a hamvazószerda előtti hétfőn és kedden a Port of Spain előtti utcaszakaszon csúcsosodik ki, de már karácsonykor elkezdődnek a felvezető események, amelyek végén negyvennyolc órán keresztül nincs megállás.

nineCaribbeanpartyplaces_05_Trinidad_carnivalinfocom_658

St. Martin
A szóbeszéd szerint a francia–holland határ vonalvezetését egy tizennyolcadik századi piálási verseny határozta meg, és a ma létező bárok száma alapján hajlik rá az ember, hogy higgyen a mendemondának. Mindegy, hogy csak a naplementét néznénk végig koktéllal a kezünkben, vagy reggelig ropnánk a szabad ég alatt, találunk megfelelő helyet. Esetleg szerencsét próbálhatunk St. Maarten (vagyis a holland oldal) tizennégy kaszinójának valamelyikében.

nineCaribbeanpartyplaces_06_StMaarten_st-maartencom_658

Virgin Gorda, Brit Virgin-szigetek
Az év jelentős részében csendesen csordogál az élet, de márciusban megelevenedik a Yacht Club Costa Smeralda környéke, akkor tartják ugyanis a Loro Piana Caribbean Superyacht Regattát. Négy napra a világ minden tájáról összegyűlnek a legszebb vitorlás jachtok, hogy nappal a versenypályán feszüljenek egymásnak, este pedig vacsorákkal és koktélpartikkal múlassák az időt.

nineCaribbeanpartyplaces_07_YCCS_charterworldcom_658

Aruba
Napközben a búvárkodásé és az egyéb vízi tevékenységeké a főszerep, napnyugta után azonban óriási buliközponttá alakul a vidék. Az éttermi kínálat az útszéli kifőzdétől az elegánsig terjed, a tíznél több kaszinóban pedig nemcsak a pénzünket sokszorozhatjuk meg, de stand-up előadásokat és varietéműsorokat nézhetünk, aztán a DJ-k gondjaira bízhatjuk magunkat. Ha salsázni szeretnénk, a Cuba’s Cookinba érdemes menni, ahol megnézhetjük, hogy táncolnak a profik.

nineCaribbeanpartyplaces_08_Aruba_10bestcom_658

Puerto Rico
Old San Juan és Condado a partik epicentruma, ahol bárok és éjszakai klubok csábítanak. A kaszinókban saját műsorok szórakoztatnak, ám a térséghez képest szigorúbban szabályozzák a viselkedést: a játékasztaloknál tilos az alkoholfogyasztás, illetve az öltözék minimális eleganciaszintjét is megszabják. Ami a bulikat illeti, a rumon túl a zene az, ami Puerto Ricót különlegessé teszi: New Yorkban frissen kiadott latin house-tól a hagyományos merengue-ig minden van, ha pedig besokallunk, egy pianó bárban pihenhetjük ki magunkat.

nineCaribbeanpartyplaces_09_PR_uncommoncaribbeancom_658

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!