6 zseniális dizájn

2016. március 25.

expedition_5Andy Waugh hat szemkápráztató koncepcióval állt elő. A tervek között a 38 métertől a 120 méteresig található jachtmodell. Mi a közös bennük? Hogy egytől-egyig szakítottak a hagyományos megjelenéssel. Vonalaikkal, szokatlan struktúrájukkal vonzzák a tekintetet. Miközben funkcióikban hozzák az elvárt szintet. Sőt!

1. Blommendal 65
A Blommendal 65 egy kimondottan kutatásra készült jacht koncepciója. Egyértelműen bizonyítja, hogy az átlós vonalak is esztétikussá tehetnek egy hajótestet. Waugh grafikai eszközökkel játszott, hogy egy kirívó dizájnt teremtsen.

blommendal_65-_1

2. Nouveau
A Nouveau szokatlan struktúrájával a figyelem középpontjába kerül. Lehetetlen levenni a szemünket a különleges ívekről, egyedülálló üvegfelületekről. A fedélzet struktúrája is teljesen rendhagyó, bár természetesen a kellő luxus eszközök, mint menedce, napozóterasz, előkelő hálószobák helyet kapnak.

nouveau_1

3. Epiphany
A 426 láb hosszú Epiphany szofisztikált megjelenését az erkélyek teszik még különlegesebbé. Fedélzetén nem csak jól felszerelt konditerem, wellness részleg, hanem még egy mozi is tervben van. A fedélzet tágas, ami nyitottságot ad a hajótestnek. A legnagyobb medence az alsó fedélzeten található, amely helikopter leszállóvá is átalakítható.

epiphany_4

4. Revolution
A kissé szögletes és széles vonalaival a 147 láb hosszú Revolution szembe megy a megszokott trenddel. 2 medence, napozóterasz, vendéghálók és természetesen szalon és a nagy hálószoba sem maradhatott le a tervekről. A test felépítése, tekintélyes megjelenése az antik görög Neptun és Poseidon istenekre emlékeztet.

revolution_3

5. Expedition
A 246 láb hosszú szuperjachton két VIP kabin és további négy vendégkapin is helyet kap. Utazósebessége 15 csomó és hatótávolsága 5000 tengeri mérföld. Futurisztikus küllemét a simán görbülő felületek és az éles szegélyek kontrasztja adja. Nem csak helikopter leszálló, hanem egy helikopter garázs is megfér fedélzetén.

expedition_3

6. Reality
A Reality, azaz a „Valóság” igen tágas. Fedélzetén 32 utas és 40 fős legénység is elfér. A wellness centert szaunával, gőzkabinnal, jakuzzival szerelték fel, de van masszázsszoba is. Hasonlóan a Blommendal-hoz, itt is a grafikai vonalak játszottak szerepet a tervezésnél. Az egyenes orr-részt az átlós vonalak ellensúlyozzák.

reality_4

Forrás: Yacht Magazine

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!